EK 2012 Kwalificatie groep A t/m D tot nu toe

woensdag, oktober 13, 2010 @ 07:10 PM
posted by VoetbalAnalyses

Standen en analyses van de kwalificaties voor het EK 2012 tot nu toe. Sommige favorieten in de groep hebben het lastig en sommigen landen verrassen.

Groep A
Duitsland 4 – 12
Oostenrijk 3 – 7
Turkije 4 – 6
Belgie 4 – 4
Azerbeidjan 3 – 3
Kazachstan 4 – 0

Analyse: Duitsland heeft geen enkele moeite in deze groep, moet gewoon zakelijk blijven voetballen dan winnen ze het gemakkelijk. Om de tweede plaats wordt het spannend. Turkije was favoriet voor die plek met Guus Hiddink als coach maar na het verlies tegen Azerbeidjan staan ze er minder goed voor. Wel gezegd moet worden dat Oostenrijk nog 2x Duitsland ontmoet. De onderlinge wedstrijden tussen Belgie, Turkije en Oostenrijk zullen het verschil moeten maken. Ze mogen geen punten meer laten liggen tegen Azerbeidjan en Kazachstan en kunnen bonuspunten halen tegen Duitsland.

Groep B
Rusland 4 – 9
Slowakije 4 – 7
Ierland 4 – 7
Armenie 4 – 7
Macedonie 4 – 4
Andorra 4 – 0

Analyse: Deze zeer spannende groep is zeer aan elkaar gewaagd. Iedereen wint en verliest van elkaar op Andorra na. Macedonie speelt ook geen rol, won alleen nog van Andorra en speelde eenmaal gelijk. Slowakije won van Rusland maar verloor weer van Armenie. Deze poule is eigenlijk ook van het minste niveau van de kwalificatie maar dat maakt het juist spannend. Mijn vermoeden is dat Ierland, Slowakije en Rusland het in closefights gaan uitmaken.

Groep C
Italie 3 – 7
Slovenie 3 – 7
Estland 4 – 6
Noord-Ierland 3 – 5
Servie 3 – 4
Faroer 5 – 1

Analyse: In deze poule gaat het ook op en neer, al is Italie toch wel de meest constante. Neem bijvoorbeeld Noord-Ierland stond er goed voor met 4 punten uit 2 wedstrijden. Speelt het tegen Faroer en dan speelt het weer gelijk. Wanneer ze deze wedstrijden weten te winnen gaan ze echt meedoen om de bovenste plaatsen. Servie is de grootste verrassing tot nu toe met de 5e plek. Met de selectie die de Serven hebben zouden ze het Italie heel moeilijk moeten maken. Echter de supporters maakte het tot nu toe alleen nog moeilijk voor de Italianen.

Groep D
Frankrijk 4 – 9
Wit-Rusland 4 – 8
Albanie 4 – 5
Bosnie 3 – 4
Roemenie 3 – 2
Luxemburg 4 – 1

Analyse: Frankrijk heeft het geluk dat het in een ontzettende matige poule zit. Roemenie is niet meer wat het geweest is. Bosnie speelde voor het WK 2010 een goede kwalificatie maar stelde tot nu teleur. Frankrijk won uit van Bosnie en moet gewoon punten blijven halen dan is de eerste plaats zeker of Bosnie moet stunten in Frankrijk. Bosnie moet nog even moeite doen om de tweede plek te behalen. Misschien een verrassing van Wit-Rusland met Hleb?

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.