Verdedigende analyse: De Cler

vrijdag, oktober 8, 2010 @ 03:10 PM
posted by VoetbalAnalyses

Feyenoord staat verdedigend niet goed, het krijgt te veel tegendoelpunten waardoor het onnodig punten laat liggen. Één van die schakels achterin is Tim de Cler en die lichtten we hier uit.

De Cler kan aanvallend zijn mannetje staan. Hij heeft het loopvermogen om een groot gedeelte van de linkerkant te bestrijken. Echter het belangrijkste bij Feyenoord op dit moment is de verdediging dichthouden. Zijn eerste taak is dus verdedigen. Wanneer Feyenoord de 0 houdt en dan een keer 0-0 speelt, misschien 2x 0-0 speelt dan kan het weer wat aanvallender gaan spelen. Nu laat het verdedigend steekjes vallen en voorin kunnen ze niet meer doelpunten maken dan er foutjes achterin worden gemaakt.

Zie dit moment van De Cler.

In het bovenste plaatje, is de Cler nergens te bekennen omdat hij lucht staat te dekken links achterin. Hersi kan daardoor gebruik van de ruimte in de verdediging. Hij krijgt de bal goed door de lucht aangespeeld, gelukkig voor De Cler schiet hij over.

Hier geeft hij zijn tegenstander te veel ruimte, misschien houdt hij er al rekening mee dat misschien de bal wel bij de tweede paal komt waardoor hij als eerste bij de afvallende bal is. Echter gebeurt dit niet en had hij toch eerst voor zijn verdedigende werk moeten kiezen.

Hier staat De Cler aan de verkeerde kant te dekken. Bahia moet van te ver komen om rugdekking te geven en de rechtsbuiten is weg. Toevallig was er voor deze bal een duel op het middenveld waar het 50-50 was wie balbezit kreeg. De verdediging rekent er zeker op dat duels op het middenveld door die jonge jochies gewoon gewonnen worden?

Nu kraken we De Cler af maar we hadden net zo makkelijk Bahia of De Vrij kunnen pakken. Het staat bij Feyenoord gewoon niet achterin en ik denk dat Leon Vlemmings moet opstaan die de verdediging eens neer gaat zetten. Hij is zelf ook verdediger geweest en moet daar toch zijn verantwoordelijkheid nemen?

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.