Voorbeschouwing: EK Kwalificatie Nederland – Zweden

woensdag, oktober 6, 2010 @ 06:10 AM
posted by VoetbalAnalyses

12 oktober speelt het Nederlands Elftal de belangrijke EK 2012 Kwalificatie wedstrijd tegen medekoploper in Groep E Zweden. Voor directe plaatsing voor het EK 2012 zal het 12 oktober moeten gebeuren.

De verwachte opstelling van Zweden 4-5-1: Isaksson: Lustig, Granqvist, Majstorovic, Safari: Wernbloom, S. Larsson, Toivonen, Kallstrom, Bajrami: Ibrahimovic.

De verwachte opstelling van Nederland 4-5-1: Stekelenburg: Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Pieters: Kuijt, Van Bommel, Sneijder, Van der Vaart, Elia: Huntelaar.

Zweden zal ongetwijfeld inzakken tot aan de middenlijn om vanaf daar te gaan counteren met Ibrahimovic erin. Zweden bezit met Bajrami, Toivonen en Wernbloom veel dravende middenvelders. Zij zullen in de counter gevaarlijk mee kunnen doen. Vooral zonder Nigel de Jong moet Toivonen goed in de gaten gehouden worden door de centrale verdediging/Van Bommel. Wanneer hij tussen de linies goed afgedekt wordt is er weinig gevaar voor Nederland.

In de achterhoede is Zweden kwetsbaar, daarom staan ze ook het liefst op de eigen 16 te verdedigen. Met Van der Vaart en Sneijder zullen veel schoten uit de tweede lijn op Isaksson afkomen. Dat is niet Isaksson zijn sterkste punt en misschien kan Huntelaar in de rebound profiteren.

Het Nederlands Elftal zal zeer waarschijnlijk met Van der Vaart naast Van Bommel opereren. Zeker als Zweden gaat inzakken is zijn creativiteit in de opbouw belangrijk. Het is wel het lef waar het Nederlands Elftal mee hoort te spelen. We kunnen ons gaan verheugen op een mooie wedstrijd. Met dit artikel wil ik alvast vooruitblikken op de cruciale wedstrijd voor het Nederlands Elftal om zich te plaatsen voor het EK 2012. Dat betekent niet dat we de wedstrijd tegen Moldavie al als gewonnen moeten beschouwen.

Niek Neuvel

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.