Rustanalyse: Feyenoord – Ajax

zondag, september 19, 2010 @ 11:09 AM
posted by VoetbalAnalyses

Ajax staat na de 1e helft met 1-0 voor in De Kuip. Waar Feyenoord goed tegenstand biedt voel je dat de verdediging van Feyenoord niet 100% foutloos is.

Gekozen tactieken, binnen wit is Ajax, binnen rood is Feyenoord.

Als Feyenoord het positiespel goed speelt moet er constant een middenvelder vrij zijn. Dit omdat Wijnaldum veel vanuit het middenveld speelt. Als Wijnaldum dan naar helemaal naar binnenkomt en achter Smolov en Castaignos komt dan kan Cler vrij doorkomen. Verdedigend staat Feyenoord goed, echter moet het scherp blijven en niet slordig uitverdedigen. Zo valt de bal precies goed voor De Jong.

Ajax zal in de opbouw meer gebruik maken van de vrijheid van Anita. Smolov en Castaignos dekken hem om de beurt maar gaan niet helemaal mee als Anita door loopt. Daar liggen kansen voor Ajax echter wordt er nog weinig gebruik van gemaakt omdat Ajax meer vanuit Vertonghen en Alderweireld al op zoek gaat naar Suarez en El Hamdaoui. Ajax wacht op een geniaal moment van hen twee en hopen dan dat De Jong ruimte maakt voor hen of voor zichzelf.

Feyenoord zal de tweede helft moeten komen en meer druk naar voren gaan zetten. Feyenoord zou eigenlijk eerst het positiespel onder controle moeten hebben voor het druk gaat zetten. Met El Ahmadi op het middenveld zal dat beter gaan. Ze krijgen van Ajax eigenlijk alle ruimte om op te bouwen maar Feyenoord maakt er geen gebruik van. Waarschijnlijk als Feyenoord na 20 minuten nog achter staat zal Schaken in het veld komen voor Bruins of Castaignos. Anita zal verdedigend getest moeten worden!

Update Smolov gaat eraf voor Schaken en Anita zal dus al direct getest worden.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.