PSV speelt teleurstellend gelijk tegen Sampdoria

vrijdag, september 17, 2010 @ 02:09 PM
posted by VoetbalAnalyses

PSV speelde een goede wedstrijd tegen Sampdoria maar deed zich zelf tekort door te weinig te scoren. Uiteindelijk mogen ze in hun handen knijpen met een gelijkspel.

PSV en Sampdoria waren in het begin vrij gelijkwaardig. Echter had PSV wel de betere kansen een schot van de 16 van Toivonen die hopeloos over en naast ging. Tot een corner van Sampdoria, hij wordt weggekopt en uiteindelijk wordt hij in dit moment teruggebracht.

De voorste dekt een lage voorzet af of de speler die er rechtsachter hem uitkomt. Marcelo heeft gewoon een man maar hij geeft hem 2 meter kado.

Na die 0-1 van Sampdoria zakt Sampdoria helemaal in en geeft het PSV alle tijd om op te bouwen. Sampdoria heeft een zonedekking waardoor Toivonen steeds tussen de linies kan opduiken. Helaas is het niet zijn beste wedstrijd.

In dit moment zorgen Engelaar en Berg ervoor dat het hele midden open ligt en zoals je kan zien kan Toivonen daar induiken. Echter beseft hij zelf niet de ruimte die hem geboden wordt. Al zou hij dwingend spelen, daar bedoel ik mee ballen opeisen, had hij hier een enorme kans gekregen. Nu koos Hutchinson voor Lens aan de zijkant en hebben de middenvelders van Sampdoria tijd genoeg om Toivonen te dekken.

Uiteindelijk valt het doelpunt uit een afstandschot en dat kon ook bijna niet anders. Sampdoria had zich zo diep ingegraven waardoor PSV niet verder kwam dan de 16 meter. Affelay pegelde een keer op de paal en Dszudszak en Lens deden ook verwoedde pogingen, in de laatste minuut tot succes van Dszudszak. Absolute uitblinker deze wedstrijd is Affelay, hij passeert alsof het stilstaande poppetjes zijn. Het is te hopen voor hem dat hij in de winterstop een stapje hogerop gaat want dit is niet goed voor zijn ontwikkeling.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.