AZ wint eerste wedstrijd in Europa League

vrijdag, september 17, 2010 @ 01:09 PM
posted by VoetbalAnalyses

AZ heeft zijn eerste wedstrijd met 1-0 van FC Sheriff weten te winnen. De Alkmaarse club zit naast FC Sheriff in de poule met Dynamo Kiev en BATE Borisov.

AZ speelde in het systeem wat het al het hele seizoen speelt 4-3-3/4-2-3-1. De buitenste spelers zijn namelijk van origine middenvelders(Wernbloom, Gudmundsson). Door veel positiewisselingen proberen ze gaten in de de defensie van de tegenstander te forceren. Echter breekt het op dit moment nog aan scorend vermogen. Erik Falkenburg overgenomen van Sparta Rotterdam moet nog wennen aan zijn spitspositie. In Rotterdam speelde hij als aanvallende middenvelder. Falkenburg heeft al vele wedstrijden laten zien wel kansen te kunnen creeren echter heeft hij het geluk in de afronding nog niet gevonden.

Tegen FC Sheriff komen ze met geluk op voorsprong door een blunder van de keeper. Echter door een communicatiefout tussen Moreno en Didulica wordt het 1-1. In de laatste 10 minuten kopt Jaliens AZ toch naar de winst. Jaliens die mocht beginnen door een blessure van Moisander. Met zijn aanwezigheid is er toch een hoop ervaring in de ploeg. We analyseren een aantal momenten van de krachten en zwaktes van AZ.

De zwakke momenten tegen Sheriff komen vooral van de verdedigende middenvelders Rasmus Elm en Stijn Schaars. Als verdedigende middenvelder moet je alleen slidings maken als je er zeker van bent dat je de bal hebt. Want een sliding maak je eigenlijk alleen als je echt niet meer anders kan en de tegenstander door loopt naar het doel. Dat is bij een verdedigende middenvelder nooit ter sprake omdat er altijd nog een verdediging achter hem staat. Daardoor ontstaat er nu een 5 tegen 4 situatie voor Sheriff en ligt er een enorm gat tussen verdediging en middenveld.

AZ – FC Sheriff was een wedstrijd vol fouten. Weinig zinvol om ter discussie te stellen.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.