Champions League poulefase voorspellingen!

Sunday, September 12, 2010 @ 05:09 PM
posted by VoetbalAnalyses

Aanstaande dinsdag gaat het weer beginnen, de Champions League. Hier de voorspellingen van de eindstanden in de poulefase.

Poule A: Internazionale, Werder Bremen, FC Twente en Tottenham Hotspur. Wij verwachten dat Internazionale met de Champions League winst van vorig jaar ook dit jaar weer hoge ogen zal gooien. Ondanks het povere voetbal wat ze nu laten zien onder de nieuwe trainer Rafael Benitez. Werder Bremen is ook niet meer wat het geweest is en Tottenham doet sinds jaren weer een keer mee. Voor FC Twente is het de eerste keer, misschien een stunt maar waarschijnlijk niet.
Eindstand poule A:
Internazionale
Tottenham Hotspur
Werder Bremen
FC Twente

Poule B: Hapoel Tel-Aviv, Olympique Lyon, Benfica en Schalke 04. Dit is de poule van de teams die een hele slechte competitiestart hebben gehad. Lyon 1 gewonnen uit 5, Benfica 1 gewonnen uit 4 en Schalke nog geen één keer gewonnen dit seizoen. Hapoel Tel-Aviv de grote onbekende, schakelde o.a. Red Bull Salzburg uit in de voorronde.
Voorspelde eindstand Poule B:
Olympique Lyon
Schalke 04
Benfica
Hapoel Tel-Aviv

Poule C: Valencia, Manchester United, Bursaspor en Glasgow Rangers.
Manchester United is de grote favoriet in deze poule, Bursaspor mag zich gaan presenteren op de Europese velden. Vele voetballiefhebbers moeten nog kennismaken met dit elftal dat dit jaar weer gaat meestrijden om de titel in Turkije. Glasgow Rangers overklast Celtic in eigen land maar kan het internationaal ook weer eens presteren? Valencia, de grote spelers verkocht maar toch staat er een goed team, wat wel eens kan verrassen.
Verwachte eindstand Poule C:
Manchester United
Valencia
Bursaspor
Glasgow Rangers

Poule D: FC Barcelona, Rubin Kazan, Panathinaikos en Kopenhagen.
Dit is samen met poule B en H veruit de zwakste poule van de Champions League. Barcelona moet met twee vingers in de neus naar de volgende ronde kunnen komen. Echter hebben ze in de groepsfase vorig jaar ook van Rubin Kazan verloren. Panathinaikos is kampioen van Griekenland, misschien zouden ze kunnen verrassen. Kopenhagen met Gronkjaer en Claudemir(oud-Vitesse) hebben niets te verliezen.
Voorspelde eindstand Poule D:
FC Barcelona
Rubin Kazan
Panathinaikos
Kopenhagen

Poule E: Bayern Munchen, Basel, AS Roma, CFR Cluj
CFR Cluj is samen met Basel de underdog in deze groep. Cluj is de nieuwe club van oud-NEC speler Kivuvu. CFR Cluj werd vorig jaar kampioen in de Roemeense competitie. FC Basel is de kampioen van Zwitserland, het heeft dan ook de beste Zwiterse international onder de hoede: Alexander Frei. AS Roma en Bayern Munchen zullen strijden om de 1e plek.
Verwachte eindstand:
Bayern Munchen
AS Roma
CFR Cluj
FC Basel

Poule F: Chelsea, Olympique Marseille, Spartak Moskou en MSK Zilina.
MSK Zilina speelt voor de eerste keer in hun bestaan in de poulefase van de Champions League. Zij versloegen in de voorronde Litex Lovech en Sparta Praag. Spartak Moskou zal het Marseille lastig moeten maken voor de 2e plek. Met een aantal middenvelder uit de Russische selectie kunnen ze goed voor de dag komen. Olympique Marseille is slecht aan het seizoen begonnen, dit is hun kans om zich te plaatsen voor de 2e ronde. Chelsea zal gemakkelijk 1e in de poule worden.
Voorspelling eindstand:
Chelsea
Marseille
Spartak Moskou
MSK Zilina

Poule G: AC Milan, Real Madrid, Ajax en Auxerre
De zwaarste poule samen met de poule van Internazionale en Manchester United.
AC Milan heeft grote aankopen gedaan maar weten die ook aan het begin van het seizoen elkaar te vinden? Hetzelfde geldt eigenlijk voor Real Madrid, bij beide loopt het nog niet echt. Ajax en Auxerre zullen moeten strijden om de 3e plek, ook als Real en Milan niet draaien zullen ze boven Ajax en Auxerre eindigen, maar je weet het nooit.
Verwachte eindstand:
Real Madrid
AC Milan
Ajax
Auxerre

Poule H: Partizan, Arsenal, Braga en Shakhtar
Arsenal zal weinig hoeven vrezen van zijn tegenstanders al kan onderschatting dodelijk zijn. Maar normaal gesproken zullen zij zich altijd moeten plaatsen. De overige plekken in de poule zullen een spannend gevecht worden.
Voorspelling eindstand poule H:
Arsenal
Shakhtar
Partizan
Braga

Deel dit verhaal:
  • Digg
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Hyves
  • NuJIJ
  • Twitter

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.