Manchester United heeft het positiespel onder controle

zaterdag, augustus 28, 2010 @ 07:08 PM
posted by VoetbalAnalyses

Manchester United speelde vanmiddag tegen West Ham United. Manchester liet met hun spel, met onder andere oud gedienden Ryan Giggs en Paul Scholes, mij erg genieten. Lees hier de analyse.

De kracht van Manchester United is het rustig gecontroleerd rond tikken en pas op zoek naar de crosspass gaat wanneer er genoeg ruimte is. Er gaan ontzettend veel ballen naar Nani en Giggs over het hele veld. Daardoor zorgen ze er voor dat beide spelers 1 op 1 op hun tegenstanders staan, er is namelijk geen tijd voor de tegenstander om rugdekking te geven.

Als Nani of Giggs naar binnentrekken dan trekken of Berbatov of Rooney wel in het gat om de crosspass te ontvangen. Als spits is het ook wel lekker om aan de zijkant even in het spel te worden betrokken. Zo gebeurde dat ook in het volgende moment.

Berbatov maakt gebruik van de ruimte op links, om de crosspass te ontvangen, omdat Nani naar binnen is getrokken. De crosspass is op maat en de rechtsback moet Berbatov in de gaten houden omdat die in zijn zone staat. Berbatov legt terug maar de centrale verdediger die normaal bij Berbatov staat neemt Nani niet over. Hij hoeft er niet dicht tegen op te staan maar wel meer naar voren zodat Nani niet rustig van de 16 kan uithalen. De centrale verdediger had nu geluk omdat Nani ‘slechts’ de lat raakte.

Hier zo’n moment van een buitenspeler van Manchester United die de 1 op 1 kan gaan opzoeken met zijn directe tegenstander. Want zoals in dit moment te zien is, is er geen rugdekking. Deze situatie zou uiteindelijk resulteren in een strafschop voor Manchester United.

Manchester United zorgt dat er overal op het veld driekhoekjes zijn. Dat betekent dat je altijd afspeelmogelijkheden hebt. Verder proberen ze de 3e man veel te zoeken. Zie hier het 2e doelpunt van Manchester United.

Nani speelt simpel naast zich naar Scholes, die zoekt de diepte bij Rooney die kaatst op de doorgelopen Nani. Scott Parker(nr. 6) is te laat om Nani te stoppen en Nani scoort. Het ziet er heel simpel uit maar je moet goed op elkaar ingespeeld zijn om het uit te voeren. Scholes liet bij deze aanval en meerdere aanvallen zien nog steeds van grote klasse te zijn.

Gaat Manchester United ook de Premier League winnen? Gaat het hoge ogen gooien in de Champions League? Zij hebben dit jaar weinig tot geen topspelers gekocht.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.