Voetbal Analyse: NAC Breda – AZ

donderdag, augustus 12, 2010 @ 06:08 PM
posted by VoetbalAnalyses

NAC Breda en AZ maakte er afgelopen weekend een open wedstrijd van. Het eindigde in 1-1 maar AZ had de betere kansen. Lees hier de wedstrijd analyse.

Opstellingen van beide teams

NAC: 4-3-3 punt naar achter: Ten Rouwelaar: Loran, Penders, Kwakman, Snoyl: Luijckx, Schilder, Gorter: Leonardo, Amoah, Lurling.

AZ: 4-4-2 ruit op het middenveld: Didulica, Marcellis, Moisander, Moreno, Poulsen: Ortiz, Wernbloom, Martens, Holman: Falkenburg, Gudmundsson.

NAC liet AZ voetballen en dan vooral op het middenveld. In dit moment zie je niet het hele overzicht van het veld maar de 4 man verdediging van NAC staat 1 op 1 tegen de AZ aanvallers. Daarom stapt Schilder niet door en blijft hij dicht tegen zijn verdediging voetballen. Dat zorgt ervoor dat Ortiz ruimte krijgt om op te bouwen.

In het volgende moment stapt Gorter door op Ortiz, geeft Luijckx te veel ruimte aan Martens waardoor Schilder naar binnen knijpt. Holman kiest goed positie en maakt ruimte voor zichzelf. Zijn schot raakt de lat, geen verdediger kon doorstappen omdat NAC overal 1 op 1 moest verdedigen.

AZ zakt bij balbezit van NAC helemaal in, over de gehele wedstrijd zorgde dat ervoor dat NAC er niet doorheen kwam. In dit moment wel omdat twee spelers van AZ geen speler van NAC verdedigen. Zij houden niet de linksbuiten van NAC in de gaten maar dekken ook niet de NAC middenvelder die onder zijn spits wil komen. Het lukt Schilder zijn spits in te spelen en het lukt hem net als de andere middenvelder om vrij door te lopen.

Hier wordt Snoyl door zijn middenvelder in de steek gelaten. Marcellis komt helemaal van achteren op maar Luijckx achtte het ongevaarlijk. Wanneer het gevaarlijk wordt komt hij te laat. Hij heeft het geluk dat Snoyl vrij lang blijft staan en Holman uiteindelijk voor de voorzet kiest. Holman kon namelijk niet Marcellis inspelen omdat die te veel tegen de zijlijn bleef lopen hij had meer naar binnen moeten komen.

Beste speler deze wedstrijd: Donny Gorter, wist met diepgaande acties het nodige gevaar te veroorzaken maar ook aan de bal wist hij spelers in stelling te brengen. Een speler om in de gaten te houden.

AZ laat toch op sommige momenten verdedigend kwetsbaar te zijn en dan voornamelijk in de counter. Specifiek op de linksbackpositie waar nu Poulsen opereert, wanneer de rechtsbuiten naar binnenknijpt en iets inzakt heeft hij veel ruimte om het spel te maken.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.