Verwachting FC Utrecht seizoen 2010/2011

zaterdag, juli 31, 2010 @ 10:07 AM
posted by VoetbalAnalyses

FC Utrecht heeft zich op de transfermarkt in vergelijking met vorig jaar erg rustig gehouden. Er werden overbodige spelers verkocht en 3 jonge Australiers aangetrokken. Wat kunnen we volgend jaar van ze verwachten? Lees hier de verwachting van de prestaties volgend seizoen.

Afgelopen jaar werden ze 7e en lieten tegen aansprekende tegenstanders goed voetbal zien. Ze pakte punten van de topclubs maar verloren van de kleinere clubs. Dat is het punt waar ze zich dit seizoen op moeten richten om hoger te eindigen dan afgelopen jaar. Er zijn geen belangrijke spelers weggegaan en ook geen basisspelers aangetrokken.

Gregoor van Dijk is de enige “basisspeler” die is vertrokken, hij kon niet overweg met Ton du Chatinier en heeft de positie van Du Chatinier dan ook ter discussie gesteld. Zo beweerde Van Dijk dat FC Utrecht met dit team beter had kunnen presteren dan Du Chatinier afgelopen seizoen heeft gedaan. Ik ben het daar redelijk mee eens. Du Chatinier houdt zich vast aan dezelfde tactiek waar je tegen kleinere clubs of grotere clubs soms wat tactische aanpassingen moet doen.

Het seizoen 2010/2011 gaan ze in dezelfde samenstelling en tactische samenstelling spelen als afgelopen seizoen. Ze spelen in een 4-4-2 opstelling, met Mertens in een vrije rol en Asare die het veld breed houdt. Ze durven over 1 op 1 te spelen en dat zou ook moeten kunnen met de selectie van FC Utrecht. Lensky zal waarschijnlijk de positie van Van Dijk overnemen.

Seizoen 2010/2011: FC Utrecht gaat het niet beter doen dan afgelopen jaar. Tegenstanders kennen het tactisch concept van FC Utrecht en daardoor zijn ze zeer afhankelijk van Mertens. Als tegenstander kan je tegen Mulenga en Van Wolfswinkel 1 op 1 spelen. Je offert je verdedigende middenvelder op aan Mertens om de hele wedstrijd te volgen. De backs pakken Asare op, die nog wel eens van kant wisselt. De vrije back zal rugdekking moeten geven aan zijn centrale verdedigers omdat ze één op één staan. Zo weten kleine ploegen zich makkelijk staande te houden en dat zorgt er ook voor dat FC Utrecht vorig jaar maar 39 doelpunten heeft gemaakt en eindigde in de stand om doelpunten als 13e. De topclubs zullen beter zijn dan afgelopen jaar, zijn beter op elkaar ingespeeld waardoor FC Utrecht minder punten zal gaan pakken tegen de titelfavorieten.

Lees de tactische analyse:
Tactische Analyse: FC Utrecht

Heb jij andere verwachtingen van FC Utrecht? Wij zijn benieuwd wat andere verwachten van FC Utrecht in het seizoen 2010/2011

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.