Wie wordt de nieuwe vleugelaanvaller van Ajax?

zondag, juli 25, 2010 @ 11:07 AM
posted by VoetbalAnalyses

Ajax moet op zoek naar nieuwe vleugelaanvallers omdat Rommeldahl en Kennedy Amsterdam hebben verlaten. Maar wie zijn de gegadigden om de nieuwe buitenspeler van Ajax te worden?

Ajax is op zoek naar een speler die het veld kan breed houden, een actie in huis heeft en een voorzet kan geven. Hij zou de nieuwe spits moeten bedienen, de nieuwe spits wordt waarschijnlijk Mpenza of Mido. We zijn benieuwd wanneer Ajax zijn nieuwe spits kan presenteren.

Martin Jol heeft het tactisch goed gezien om Suarez niet diep in de spits te zetten. Op het WK kwam Suarez namelijk niet uit de verf als diepe spits en spits die de bal moet vast houden. Hij wist wel te scoren en dat kwam geen enkele keer vanuit de spitspositie. Suarez is een speler die een actie moet maken en daar is plek voor op de zijkanten, in het centrum zou hij constant tegen over 2 man staan.

Nu de nieuwe rechts of linksbuiten van Ajax. Wij stellen voor: Romeo Castelen, Andewele Slory, Daniel de Ridder en Roy Beerens. Laatstgenoemde zal waarschijnlijk te duur zijn voor Ajax want hij zal minimaal 6 a 7 miljoen kosten. Voor Castelen en De Ridder zullen ze aan 1 a 2 miljoen euro genoeg hebben.

Romeo Castelen is zelfs nog tot een aantal interlands gekomen, heeft veel last gehad van blessures bij Hamburger SV waar hij nou van Armin Veh mag vertrekken. Was altijd een goede kracht bij Feyenoord en zou makkelijk de positie kunnen invullen maar het is wel risicovol vanwege de blessures.

Roy Beerens, na Klaas-Jan Huntelaar zou het de 2e speler zijn die bij PSV weggestuurd wordt om via Heerenveen bij Ajax te belanden. Hij heeft een goede actie in huis en een redelijke voorzet. Het is een echte Nederlandse buitenspeler maar waarschijnlijk te duur voor Ajax aangezien ze 21 miljoen euro verlies hebben geleden.

Andwele Slory is hij van het niveau Ajax? Was bij Feyenoord niet de beste speler en heeft nu een jaar weggegooid bij West Bromwich Albion. Toch een goedkoop alternatief om te halen, hij mag transfervrij vertrekken en zou dan 2e rechtsbuiten van Ajax kunnen worden.

Daniel de Ridder, heeft de jeugdopleiding van Ajax doorlopen, het moment dat hij doorbrak besloot hij om te vertrekken. Het schijnt dat de rechtsbuiten positie hem niet aanstond en dat hij liever op de 10 positie speelde. Ajax zou een gesprek met hem aan kunnen gaan of hij dit nu wel wil.

Welke vleugelspelers zouden nog meer een aanwinst voor Ajax kunnen zijn?

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.