Ajax staat verdedigend goed, mist aanvallend stootkracht.

dinsdag, juli 20, 2010 @ 07:07 PM
posted by VoetbalAnalyses

Ajax speelde afgelopen zondag een oefenwedstrijd tegen het Portugese FC Porto. Het werd 1-0 voor FC Porto al was het eigenlijk een typische 0-0 wedstrijd.

Voetbal Analyse FC Porto – Ajax

Samenvatting FC Porto – Ajax

Ajax stond verdedigend redelijk sterk tegen toch Falcao en Hulk, twee spitsen die bij iedere topclub in het scoutingsboekje staan. Dit had voornamelijk te maken met de goede rugdekking die er was vanuit het centrum met Vertonghen en Alderweireld. Zij gaven geen kans weg. Vurnon Anita liet echter zien kwetsbaar te zijn wanneer je de rechtsbuiten in de diepte aanspeelt. Hij zit namelijk kort op zijn man waardoor er veel ruimte achter hem ligt.

Het middenvelder met Lindgren, Enoh en Eriksen deed het niet onaardig. Enoh moet gewoon simpel blijven spelen, wilde af en toe een te moeilijke oplossing en leed daardoor balverlies. Lindgren speelde handig tussen de linies en was tactisch vooral sterk. Ajax veranderde door hem met een middenveld van punt naar voren naar punt naar achter. Hierdoor moest de verdedigende middenvelder van FC Porto constant kiezen tussen Lindgren en Eriksen. Hierdoor konden ze vaak aangespeeld worden.

Helaas wanneer Eriksen en Lindgren de aanvallende linies van de bal voorzagen kwam er weinig van terecht. Dit kwam vooral door het fysieke geweld van FC Porto. Met De Jong en Sarpong heb je te weinig stootkracht en ze werden dan ook vaak van de bal gezet. FC Porto wist ook dat de twee de bal alleen maar in voeten wil waardoor er geen diepgaande acties waren. Het was allemaal voorspelbaar wat er ging gebeuren. Emanuelson liet weer blijken over een zeer goede individuele actie te beschikken maar zijn eindpass was niet nauwkeurig genoeg. Het is voor Ajax wachten op nieuwe spitsen.

Het doelpunt tegen kwam door een blunder van Vermeer, op zich was de bedoeling van de actie niet slecht maar hij schatte de snelheid van Hulk verkeerd in. Hij had ook een schijntrap kunnen doen dat had ook misschien net dat metertje gescheeld. Verder heeft Ajax weinig weggegeven.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.