Hoe ziet de selectie van Feyenoord er volgend seizoen uit?

zaterdag, juli 17, 2010 @ 11:07 AM
posted by VoetbalAnalyses

Feyenoord richt zich ondanks de financiele malaise en het vertrek van verschillende spelers toch op Europees voetbal dit jaar. Leo Beenhakker is creatief geweest en heeft in ieder geval nog een extra spits erbij gehaald voor Mario Been.

De selectie van volgend jaar is erg smal en Been moet hopen op niet al te veel blessures. De kwaliteit is er wel om een plaats voor Europees voetbal te halen.

Keepers: Mulder, Van Dijk, Darley alle keepers hebben Eredivisie ervaring en de concurrentie is zo moordend dat als je een fout maakt de volgende wedstrijd misschien wel wissel staat. De druk om te presteren is goed en moet leiden tot een hoger niveau.

Verdedigers: Dani Fernandez, Vlaar, Hofland, Bahia, De Cler, Leerdam, De Vrij, Schenkeveld.
Als één van de basisverdedigers geblesseerd raakt heeft Feyenoord met Leerdam een redelijke vervanger. Overigens de twee jonge spelers De Vrij en Schenkeveld hebben laten zien redelijk met het niveau mee te kunnen. Met een verdediging Dani Fernandez, Vlaar, Bahia en De Cler hebben ze een betrouwbare verdediging staan.

Middenvelders: Fer, El Ahmadi, Bruins, Auassar. Genoeg kwaliteit alleen moeten de verdedigende middenvelders niet geblesseerd raken want ze hebben wel veel aanvallend ingestelde middenvelders. Daar zou eigenlijk nog een verdedigende middenvelder bij moeten maar het budget is natuurlijk op. Leerdam, Smolov en Wijnaldum zouden eventueel nog op het middenveld kunnen spelen. Een middenveld met Fer, El Ahmadi en Bruins is top 5 waardig.

Aanvallers: Tommasson, Wijnaldum, Biseswar, Cisse, Schaken, Smolov en Castaignos. Been heeft diverse mogelijkheden en zal waarschijnlijk met een aanval van Wijnaldum, Tommasson en Cisse gaan spelen. Met Biseswar heeft hij een goed alternatief en Castaignos kan minuten maken in het eerste elftal waardoor hij ervaring op kan doen. Deze aanval is van niveau 2e, 3e plaats maar een blessure van Tommasson zorgt wel voor minder ervaring voorin.

Feyenoord en Mario Been hebben nog een redelijke selectie overgehouden voor het seizoen 2010-2011. Het moet ook gezien de spelers die zijn gebleven mee moeten gaan doen om de 5 bovenste plaatsen. Ze doen zeker niet onder voor clubs als Heerenveen, FC Utrecht en FC Groningen.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.