Een jong FC Groningen verliest van Vitoria Guimaraes

zaterdag, juli 17, 2010 @ 08:07 AM
posted by VoetbalAnalyses

FC Groningen hield met een jong team knap stand tegen Vitoria Guimaraes. De groningers op trainingskamp in Portugal mistte onder andere nog Holla, Matavz, Van Loo en Da Silva.

FC Groningen speelde in een 4-5-1 opstelling waar Tadic toch meer speelde als linksbuiten dan linker middenvelder.

Het werd 4-2 voor Vitoria Guimaraes en het was een zeer boeiende wedstrijd om te kijken. Echter bij Groningen miste het zeker Holla op het middenveld en Van Loo of Da Silva op doel. Nienhuis komt nog tekort voor het echte werk. Bij corners is hij zwak en een schot met een lastige stuiter werd een doelpunt. Hij stopte wel een penalty.

Kieftenbeld werd niet echt getest deze wedstrijd, in één helft heeft hij te weinig ballen gehad om een oordeel te vormen. Hij is niet opkomende back die Blind was.

Ivens moet nog wennen aan het niveau, stond af en toe aan de verkeerde kant te dekken. Daryll Lachman liet in de tweede helft zien een waardig vervanger van Ivens te zijn. Toch adviseer ik FC Groningen om op zoek te gaan naar een centrale verdediger mede omdat Granqvist misschien nog kan vertrekken.

Granqvist speelde niet zijn sterkste wedstrijd, toch zie je dat hij de leider is in de defensie.

Stenman misschien laat hij verdedigend af en toe een steekje vallen maar aanvallend laat hij zien van grote waarde te kunnen zijn. Kwam over Tadic heen wat voor het nodige gevaar zorgde.

Ajilore was de spelmaker gister en deed dat goed tot hij geblesseerd raakte in de 35e minuut. Probeerde Garcia en Pedersen te ondersteunen en had weinig balverlies.

Sparv komt tekort, heeft een goede trap en is kopsterk maar is verdedigend lomp en word dan ook overlopen door middenvelders. Hier zou Holla moeten komen te staan in de competitie.

Van de Laak is een loper en creert daardoor kansen en de tegenstander kan hem niet uit het oog verliezen want hij zorgt dat hij dat extra metertje maakt om te scoren of een goede pass te geven.

Gonzalo Garcia is een wispelturige speler, wisselt momenten van klasse af met momenten van nonchalance. Zou meer gefocust moeten zijn en zal aan zijn scorend vermogen moeten werken. Hij gaat zeker nog een kans krijgen bij Huistra en kan misschien zijn rol gaan spelen bij FC Groningen.

Tadic, de nieuwe aankoop van FC Groningen en daarmee hebben ze echt een groeibriljantje binnengehaald. Wat ik gister gezien heb van deze linksbuiten in de eerste helft is veelbelovend. Houdt het veld breed is altijd aanspeelbaar heeft een actie maar ook het overzicht om Stenman diep te sturen. Dat zorgde ook voor het 1e doelpunt van FC Groningen.

Pedersen, goede speler maar stond op een eiland had daardoor weinig de bal. Loopt altijd op randje buitenspel en verder heeft hij eigenlijk weinig invloed gehad op het spel.

Tweede helft liet Metaj zien dat hij makkelijk het niveau aan kon en verdeelde het spel met verve als linkermiddenvelder. Hij zou best een basisplaats kunnen gaan veroveren dit seizoen bij FC Groningen.

Verschil FC Groningen komend jaar en vorig jaar? Er zal meer gevoetbald worden met Huistra als coach. Wij verwachten ongeveer dezelfde positie als vorig jaar want hebben weinig echte goede spelers en zijn verdedigend zwak.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.