Ajax in de problemen, transfergeruchten en een scheidende trainer?

zaterdag, juli 17, 2010 @ 09:07 AM
posted by VoetbalAnalyses

Van der Wiel, Stekelenburg en Suarez worden nadrukkelijk in verband gebracht met diverse topclubs in Europa. Maar naast de spelers wordt ook de trainer in verband gebracht met een andere club.

Voetbalprimeur meldt dat Fulham rondt zou zijn met Martin Jol, hij zou graag weer in de Premier League actief willen zijn en krijgt niet bij Ajax wat hij verwacht. Zo zou de directie belooft hebben dat het Rommedahl zou blijven. Voor Ajax is het nog afwachten of Suarez, Van der Wiel en Stekelenburg blijven. Martin Jol is misschien de chaos voor en weet dat het kampioenschap misschien weer niet haalbaar zal zijn dit jaar.

Wie zal de eventuele opvolger van Martin Jol worden? Ajax zal zeker gaan informeren bij Frank de Boer of hij er al wat voor voelt om coach te worden bij de amsterdammers. Wanneer ze ervaren trainer willen binnen halen zullen ze toch nog gaan informeren bij Co Adriaanse. Wie weet wordt Ronald Koeman wel teruggevraagd op het oude nest.

Hoe zal elftal er uitzien als Van der Wiel, Stekelenburg en Suarez vertrekken. Als Suarez vertrekt is de hele voorhoede van Ajax vertrokken. Het is te hopen dat scouting goed genoeg is om een aanval met genoeg kwaliteit aan te trekken.

Van der Wiel zal waarschijnlijk in een ruildeal met Braafheid worden betrokken. Braafheid zal dan linksback kunnen gaan spelen en Anita rechtsback, dat is op zich geen slechte verandering. Daley Blind zal op de bank een waardige vervanger zijn van beide spelers en kan misschien zelfs een basisplaats veroveren op de rechtsback positie.

Het vertrek van Stekelenburg is ook niet het grootste probleem omdat Vermeer al heeft laten zien dat hij er klaar voor is om zijn plaats in te nemen.

Welke aanvallers zouden eventuele aanwinsten voor Ajax kunnen zijn? Of heeft Sulejmani nu recht op een kans? Bodul en Suk kunnen nog niet als basisspeler fungeren in Ajax 1, die komen daar simpelweg op dit moment nog tekort voor. Waar haalt Ajax de aanvallers vandaan? Wij noemen potentiele versterking voor Ajax.

Beerens (Heerenveen) speler met een actie en die het veld breed houdt, zou een goede opvulling zijn van Rommedahl en heeft zeker een betere actie in huis.

Misschien kan het Wanderson van GAIS halen, eerder wilde Feyenoord hem halen maar die had net niet genoeg financiele middelen.

Andwele Slory is op een zijspoor geraakt bij WBA en mag daar transfervrij vertrekken, misschien een goedkoop alternatief voor een echte vleugelspeler. Heeft toch ook 2 interlands op zijn naam staan en misschien kan hij weer tot dat niveau komen, hetzelfde geldt eigenlijk voor Andy van der Meyde. Je moet alleen de gok durven nemen om het salaris te betalen.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.