EK 2012: Kwalificatiecyclus Nederlands Elftal

vrijdag, juli 16, 2010 @ 02:07 PM
posted by VoetbalAnalyses

Nederland is uit op revanche, ze richtten zich op het EK van 2012 in Polen en Oekraine. Tegenstanders in de kwalificatiereeks: Zweden, Hongarije, Finland, Moldavie en San Marino.

De kwalificatiecyclus bestaat uit 9 groepen, waaronder 6 groepen van 6 en 3 groepen van 5. De eerste in de poule plaatst zich voor het EK. Daarnaast plaatst de beste nr. 2 zich ook voor het EK 2012. De overige 8 nummers 2 spelen playoff wedstrijden. Uiteindelijk zullen 16 landen zich plaatsen voor het WK.

De andere poules:
Poule A: Duitsland, Belgie, Turkije, Oostenrijk, Kazachstan, Azerbeidzjan.
Poule B: Rusland, Slowakije, Ierland, Macedonie, Armenie, Andorra.
Poule C: Italie, Servie, Noord-Ierland, Slovenie, Estland, Faeröer.
Poule D: Frankrijk, Bosnie, Roemenie, Wit-Rusland, Luxemburg, Albanie.
Poule E: Nederland, Zweden, Finland, Hongarije, Moldavie, San Marino.
Poule F: Kroatie, Griekenland, Israel, Letland, Georgie, Malta.
Poule G: Engeland, Zwitserland, Bulgarije, Wales, Montenegro.
Poule H: Portugal, Denemarken, Noorwegen, IJsland, Cyprus.
Poule I: Spanje, Tsjechie, Schotland, Litouwen, Liechtenstein.

Poule A lijkt toch wel de zwaarste poule en poule G veruit de zwakste.
Italie, Servie en Slovenie zullen er een spannende strijd van maken net als Belgie, Turkije en Oostenrijk om de tweede plaats achter Duitsland. Verder zal Rusland, Slowakije en Ierland moeten strijden om de eerste plaats in poule B, zij zouden alledrie die plek in kunnen vullen. We zijn benieuwd hoe de playoffs er uit zullen gaan zien en welk topland het lastig heeft met plaatsing.

Analyse zwaarste tegenstander Nederlands Elftal in de poule:

Zweden 4-5-1: Isaksson (PSV): S. Larsson (Birmingham), Mellberg (Olympiakos), Majstorovic (AEK), Safari (FC Basel): Wernbloom (AZ), A. Svensson (IF Elsborg), Wilhelmsson (Al-Hilal), Kallstrom (Olympique Lyon), Bajrami (FC Twente): Ibrahimovic (FC Barcelona).
Op de bank: Berg (Hamburger SV), Toivonen (PSV), Granqvist (FC Groningen), Lustig (Rosenborg), Olsson (WBA), Orlund (Rosenborg), Dorsin (CFR Cluj).

Hongarije en Finland zouden we normaal gesproken moeten winnen. Eigenlijk ook van Zweden maar ze hebben natuurlijk wel Zlatan Ibrahimovic die van uit het niets een doelpunt kan maken. De andere voetballers zijn allemaal geen internationale toppers en begint bij sommige ook de leeftijd te tellen zoals Svensson en Mellberg. Normaal gesproken zou het Nederlands Elftal de poule moeten winnen.

Programma:
Nederland begint 3 september uit tegen San Marino.
Nederland eindigt met de enelaatste wedstrijd Moldavie thuis en als laatste wedstrijd Zweden thuis. Daar zal het waarschijnlijk bepaalt worden wie zich rechtstreeks kwalificeert.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.