AC Milan huurt Papastathopoulos van Genoa

vrijdag, juli 16, 2010 @ 04:07 PM
posted by VoetbalAnalyses

AC Milan heeft zich versterkt voor volgend seizoen met een 22-jarige verdedigende middenvelder genaamd Sokratis Papastathopoulos, hij kan ook uit de voeten als centrale verdediger. Hij wordt voor één seizoen gehuurd van Genoa met optie tot koop.

In de zomer van 2006 werd hij gelinkt met Wigan Athletic FC terwijl andere grote clubs zoals Juventus en Chelsea FC ook interesse lieten blijken.In het Europees kampioenschap voetbal onder 19 – 2007 was hij kapitein van het Grieks voetbalelftal onder 21, dat hij naar de finale leidde. Sinds 5 februari 2008 speelt Papastathopoulos voor het Grieks voetbalelftal. Hij maakte zijn debuut in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Tsjechië (1-0 winst). Toen de Griekse selectie voor het EK 2008 door Otto Rehhagel bekend werd gemaakt, was Papastathopoulos echter de speler van de Griekse 24-man selectie die niet in de 23-man selectie voor het EK zat.

Op het WK 2010 was hij dus wel mee en in de wedstrijd tegen Argentinie speelde hij 90 minuten mee. Hij was door Rehhagel ingeschakeld om Messi te bewaken. Dat deed hij met verve, wij hebben enkele momenten van Papastathopoulos geselecteerd uit deze wedstrijd.

Hij was in de wedstrijd tegen Argentinie zo erg bezig met Messi aan het volgen dat hij niet meer om keek naar andere spelers. Als je Messi dan uitschakelt dan maakt dat eigenlijk ook niet veel uit. In dit moment zie je dat hij geeft zijn verdediger geen rugdekking en is te laat om Aguero nog op te vangen. Hierdoor creert Aguero een kansje.

Hij volgde Messi naar alle kanten van het veld. Van voor naar achter en van links naar rechts. Hij toonde wel aan dat hij aan de zijkant makkelijk passeerbaar is. Messi kwam daar echter weinig op dit moment na. Hij speelt hem hier slim uit en passeert nog een tegenstander en schiet op doel.

Tot de voorsprong van Argentinie heeft Messi helemaal niets te vertellen in het veld. Hij kan geen kans creeren net als Argentinie. Nadat Griekenland op achterstand kwam ging het alles op alles spelen en liet Papastathopoulos Messi los en dan zie je de klasse van Messi.

Tegen Nigeria kwam hij ook in actie en veroorzaakte de vrije trap waar de Nigerianen uit scoorde maar dat was niet zijn schuld. In de 37e minuut werd hij gewisseld door Rehhagel voor een tactische wissel. Samaras kwam er voor hem in.
We zijn benieuwd of AC Milan plezier gaat krijgen van deze speler. Hij zal waarschijnlijk de stand-in worden van Nesta of Silva.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.