Voorbeschouwing Nederland – Brazilie WK 2010

woensdag, juni 30, 2010 @ 03:06 PM
posted by VoetbalAnalyses

Nederland – Brazilie, veel Nederlanders voelen het alweer aankomen een verliespartij tegen het uitgekookte Brazilie. Maar Nederland heeft wel degelijk kansen om een gaatje te vinden in de Braziliaanse defensie.

Samenvatting Brazilie – Chili

Brazilie is degelijk en probeert de tegenstander naar voren te lokken zodat er ruimte ontstaat voor Kaka, Robinho, Fabiano, Alves en Maicon. De overige spelers maken zich alleen druk over de verdediging. Maar omdat Bastos ook nog wel eens wil opkomen en een verdedigende middenvelder wel eens wordt betrokken in een aanval ontstaat er wel eens ruimte. Vooral aan de kant van Maicon is veel ruimte om in te komen. We selecteren twee momenten uit de wedstrijd tegen Chili.

In dit moment zie je de ruimte die op de linkerkant is. Wanneer snel van rechts naar links geopend wordt is er bijvoorbeeld ruimte voor Sneijder of Van Bronckhorst om uit te halen. Nederland zou de momenten moeten uitzoeken dat Brazilie verdedigend risico’s neemt.

In dit moment veroverd Chili de bal op het middenveld. Suazo is uitgezakt en beide vleugelspelers staan nog voorin. Hierdoor kom je in een 4-4-2 opstelling te staan. Suazo wordt ingespeeld en moet hier eigenlijk de rechterkant in spelen maar hij kiest voor de linkerkant, de bal wordt onderschept. Stel voor dat aan die rechterkant Robben aan de bal was gekomen. Één tegen één wint Robben het van Juan en Lucio.

Van Persie zou dus wel in de spits moeten staan tegen deze twee houthakkers voorin. Huntelaar als statische spits kan niet in het spel worden betrokken met Juan en Lucio achterin. Van Persie zou constant de ruimte moeten zoeken op het middenveld en aan de zijkant. Lucio en Juan weten toch niet hoe ze zouden moeten spelen zonder een directe tegenstander.

Misschien is dan toch het moment dat Van der Vaart zou moeten spelen. In een 4-4-2 opstelling met een ruit op het middenveld. Nigel de Jong is verantwoordelijk voor Kaka, Van der Vaart pendelt tussen Alves en Maicon, hetzelfde geldt voor Van Bronckhorst. Mathijsen en Heitinga verantwoordelijk voor Fabiano. Van der Wiel of misschien wel Boulahrouz, omdat er weinig ruimte is om op te komen aan de rechterkant. Boulahrouz kan dan gewoon Robinho uitschakelen. Robben en Van Persie kunnen het dan voorin uitzoeken en worden gelanceerd door Sneijder. Het belangrijkste voorin is dat er constant beweging en lopende mensen te vinden zijn dat was het gemis bij Chili met Suazo in de spits.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.