Voetbal Analyse WK: Algerije – Slovenie

zondag, juni 13, 2010 @ 12:06 PM
posted by VoetbalAnalyses

Algerije en Slovenie zullen vandaag moeten uitmaken wie eventueel nog een kans maakt om door te gaan. USA heeft gister toch wel laten zien favoriet te zijn voor de tweede plek.

Algerije is toch wel de betere ploeg maar kan eigenlijk nog geen kansen creeren. Birsa weet in de 40e minuut nog op doel te schieten. Beide ploegen nemen geen risico’s en zorgen dat er altijd een mannetje over blijft in de verdediging. Slovenie speelt namelijk 4-4-2 met 2 man op de flanken en 2 man diep in de spits.

Algerije zet daar een 5-2-2-1 opstelling tegen over. Dat zorgt ervoor dat beide backs de buitenspelers van Slovenie hebben. De 3 centrale verdedigers staan tegenover Dedic en Novakovic. Omdat Algerije maar met één spits speelt, blijft bij Slovenie ook altijd één centrale verdediger vrij.

Slovenie paste later zijn opstelling aan door een extra middenvelder te creeren. Birsa ging niet meer op de flank spelen maar ging op de nr. 10 positie spelen. Hij kreeg daardoor ruimte om in de laatste 5 minuten 2x te schieten. Door deze tactische aanpassing moet Algerije meer over de rechterkant spelen. Daar Kadir de opkomende rechtsback moet zijn maar hij kan nog niet overtuigen. Aan de andere kant Belhadj wel maar Slovenie houdt hem goed in de gaten.

De tweede helft zag er eigenlijk hetzelfde uit als de eerste helft. Weinig initiatief en risico’s. De blunder van Chaquchi zorgde voor de winst van Slovenie maar dat was ook het enige wapenfeit van de wedstrijd.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.