Analyse: Griekenland kan geen vuist maken tegen Zuid-Korea

zaterdag, juni 12, 2010 @ 12:06 PM
posted by VoetbalAnalyses

Griekenland de winnaar van het Europees Kampioenschap 2004 kan in de eerste helft geen kansen creeren tegen het goed georganiseerde Zuid Korea.

Beide teams spelend in het 4-4-2 systeem met een ruit op het middenveld. Zorgt er voor dat beide teams via de backs moeten opbouwen want daar is de ruimte. Zuid Korea heeft daar met Cha en Lee beter voetballers staan dan Torisidis en Seitaridis. Voorin is Zuid Korea ook gevaarlijk met snelheid en veel beweging. Bij Griekenland is dat stukken minder met Charisteas en Gekas. Charisteas moet vaak van de rechterkant komen maar Charisteas is een echte punt speler.

Zuid Korea heeft met Ji Sung Park (Manchester United) Sung-Yueng Ki (Celtic) twee goede middenvelders die regelmatig de diepte zoeken. Bij Griekenland zijn er geen middenvelders die diepte zoeken of door durven te dekken.

Als Rehhagel niet wisselt zal het wedstrijdbeeld niet veranderen en zal Griekenland moeten hopen dat zijn nog uit een standaardsituatie kunnen scoren. Met Salpigidis heeft hij nog een goede rechtsbuiten op de bank. Kapetanos is nog een spits die er eventueel in zou kunnen.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.