Voetbal Analyse: Zuid Afrika – Mexico

vrijdag, juni 11, 2010 @ 02:06 PM
posted by VoetbalAnalyses

1e helft:
Mexico heeft veruit het meeste balbezit dit komt doordat men met geduld opbouwt. 3 man achterin met Marquez, Rodriguez en d’Osorio. Zij spelen rustig de bal rond, de backs Aguilar en Salcido spelen eigenlijk in balbezit als links en rechtsbuiten. Dos Santos en Vela proberen achter Franco te komen om daar de bal te krijgen. De passing is echter zo ontzettend slecht dat Mexico het nog niet echt gelukt is om het uit te spelen. Steeds is er een middenvelder vrij die aangespeeld zou kunnen worden.

Het gevaar voor Mexico is echter dat als Zuid-Afrika er uit komt in de omschakeling. De backs komen er overeen en Dos Santos en Vela lopen geen extra meter. In de 40e minuut kwam dat tot uiting met bijna een voorzet van Gaxa, gelukkig voor Mexico blokte Marguez de bal af want er stond twee man voor het doel tegen één verdediger.

Zuid Afrika moet er gewoon voor zorgen dat men het achterin dicht houdt en zich steeds verplaatst. Het laat steeds de back andere kant vrij en dat doen ze goed. Toch moeten ze goed op Vela en Dos Santos letten die steeds tussen de linies proberen te spelen.

Er is een grote kans dat uiteindelijk uit een corner of vrije trap gescoord gaat worden. Mexico heeft goed ingestudeerde vrije trappen en corners. Ze proberen steeds door een tegenstander te blokken iemand vrij te laten komen.

2e helft:
Er komt meer ruimte voor Mexico om het uit te spelen maar zij weten daar niet van te profiteren omdat een aantal spelers onzichtbaar waren. Vela, Aguilar en Franco hebben weinig ballen gehad of verloren hun duels. Zuid Afrika daar en tegen gaf nog minder kansen weg en begon nog beter te counteren. Mexico verdedigde ook niet slim bijvoorbeeld die bal op de paal wordt Rodriguez er heel makkelijk uit gelopen. Als je weet dat je minder snel ben moet je je beter opstellen.

Doelpunt Mexico, Mokoena is de enige die blijft staan en daarmee het buitenspel opheft. Hij is misschien gewend in Engeland dat ze blijven staan maar dat hij dan beter moeten bespreken met zijn teamgenoten want het gebeurde vaker in de wedstrijd.

Mexico is toch de grote tegenvaller van deze wedstrijd. Van Zuid Afrika hadden we niet meer verwacht. Mexico speelde een langzaam tempo, weinig beweging en liepen elkaar vaak in de weg. Dit willen we graag met beelden aantonen maar die zijn op dit moment nog niet beschikbaar. Met Blanco was er in ieder geval constant een aanspeelpunt voorin hij zou alleen iets minder nonchalant moeten spelen.

Be Sociable, Share!

  One Response to “Voetbal Analyse: Zuid Afrika – Mexico”

  1. R schreef:

   Hey wat gaaf dat je hier zo snel een persoonlijke analyse neerzet ? !


  Leave a Reply

  You must be logged in to post a comment.