Voetbal Analyse: Uruguay – Frankrijk

vrijdag, juni 11, 2010 @ 07:06 PM
posted by VoetbalAnalyses

Frankrijk had het ontzettend lastig tegen het verdedigende Uruguay. Uruguay spelende in een 5-3-2 systeem waar de backs ontzettend goed meedraaien zodat de buitenspelers van Frankrijk constant gedekt zijn. Frankrijk kon daar weinig tegenover stellen behalve vrije trappen vanaf de zijkant en wat voorzetjes.

Misschien moet Frankrijk hopen op wat foutjes achterin bij Uruguay want Lugano normaal gesproken een hoog niveau halend in het nationale team van Uruguay is de eerste helft ontzettend slordig. Op het middenveld heeft Frankrijk weinig te vertellen door dat Uruguay ook 3 middenvelders tegen over hun 3 middenvelders opstellen. Het zou dus van de backs van Frankrijk moeten komen en die zouden dan ook dieper moeten spelen.

Uruguay wacht tot de bal goed valt, veel lange ballen en hopen op een ingeving van Forlan. Uruguay krijgt later de ruimte van Frankrijk om te voetballen. Zo komen de middenvelder Rios en Perez veel aan de bal en die doen dat goed.

Het team van Frankrijk is totaal niet op elkaar ingespeeld, Anelka zwerft over het veld en is niet een echte spits. Hij zwerft liever om de spits heen. Frankrijk zou er een diepe spits in moeten zetten waar andere spelers om heen spelen zoals Diaby en Gourcuff. Nu als Anelka ingespeeld wordt moet hij eerst dribbelen voor hij afspeelt, dat geldt overigens ook voor andere Franse spelers. Wat mij ook opvalt is dat Gourcuff veel wordt overgeslagen, expres?

Advies voor Domenech: Govou eruit, Anelka naar rechts en Gignac of Cissé in de spits. Verder als er een team moet staan, zou ik Gourcuff eraf halen en Malouda erin brengen.

Daar luisterde Domenech wel een beetje naar maar het mocht niet meer baten. Uruguay staat goed als blok verdedigend.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.