Spanje is en blijft de favoriet op het WK 2010

woensdag, juni 9, 2010 @ 05:06 PM
posted by VoetbalAnalyses

Spanje is de Europees Kampioen van 2008 en won dit zo overtuigend dat het direct ook favoriet is tijdens het WK 2010.

Spanje en Del Bosque kreeg met veel blessures te maken voor het bekendmaken van de selectie. Torres, Fabregas, Iniesta en Xavi onder andere. Toch niet de minst belangrijke spelers van het elftal. Nu, 2 dagen voor het WK van start gaat lijkt iedereen op tijd fit te zijn op Iniesta na.

Zo speelde het gisteren nog een oefenwedstrijd tegen Polen en hoe. Het liet niets heel van het team van Polen.

Samenvatting: Spanje – Polen

Opstelling Spanje 4-3-2-1: Casillias: Arbeloa, Puyol, Pique, Capdevila: Busquets, Xavi, Xabi Alonso: Iniesta, Silva: Villa.

Spanje is ontzettend sterk door dat er constante beweging is in het elftal. Het betreft vooral de drie voorste spelers. Iniesta, Silva en Villa houden het om de beurt breed waardoor er ruimte centraal komt voor middenvelder om in te komen. Vooral het geduld waar Spanje meespeelt is de kracht. Ze weten in eens te versnellen meestal aan de hand van Xavi en daar de tegenstander te verrassen.

Opstelling Spanje tegen Zuid-Korea 4-5-1: Reina: Ramos, Marchena, Albiol, Capdevila: Martinez, Mata, Fabregas, Iniesta, Navas: Llorente.

Spanje komt om in de aanvallende creatieve snelle middenvelders. Alle spelers op dit middenveld op Martinez na kunnen een mannetje passeren.

Opstelling Spanje tegen Saoedi Arabie 4-3-2-1: Casillas: Ramos, Puyol, Pique, Arbeloa: Xavi, Busquets, Xabi Alonso: Silva, Iniesta: Villa

Verwachte opstelling als Iniesta niet fit is:
4-3-2-1: Casillas: Ramos, Puyol, Pique, Arbeloa: Xavi, Busquets, Xabi Alonso: Silva, Fabregas: Villa
Waarvan Fabregas vervangen kan worden door verschillende spelers, als Fabregas de vervanger moet worden van Iniesta is hij niet dezelfde soort speler. Als ik Del Bosque was had ik toch een soort speler als Iniesta in het elftal gezet en zie in Navas of Mata een goede vervanger.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.