Griekenland – Noord-Korea 2-2

woensdag, mei 26, 2010 @ 01:05 PM
posted by VoetbalAnalyses

Griekenland en Noord-Korea spelen in een onaantrekkelijke wedstrijd gelijk tegen elkaar. Ik zag de eerste 45 minuten en constateerde het volgende.

Doelpunten Griekenland – Noord Korea

Griekenland begon goed en kreeg en scoorde direct uit een vrije trap vanaf de zijkant. Noord Korea lijkt te willen stappen alleen nr. 10 doet er niet aan mee. Griekenland krijgt direct nog wat kansen met onder andere Samaras en Salpigidis. De twee buitenspelers zijn constant gevaarlijk maar worden niet altijd in het spelletje betrokken door dat er veel lange ballen werden gespeeld. Griekenland had het daarentegen erg moeilijk met het aanvalspel van Noord Korea.

Opstelling Griekenland 4-3-3: Sifakis: Vyntra, Kyrgiakos, Moras, Spiropoulos: Karagounis, Katsouranis, Tziolis: Salpigidis, Gekas, Samaras

Otto Rehhagel moet nog kiezen in de spits tussen Gekas en Charisteas en op het middenveld tussen Tziolis en Papastathopoulos. Verder zijn de basisspelers bekend.

Noord Korea speelde in een 5-4-1 opstelling. Met de nummer 23 in de spits genaamd Yong, hij is beweeglijk en handig. Hij maakte beide doelpunten en was gevaarlijk en probeert constant vrije trappen uit te lokken. Dicht achter hem speelt de nr. 10 en die heeft een goede vrije trap in huis. Nr. 4 is ook handig. De twee vleugelverdedigers bestrijken de hele zijkant, andere spelers zijn niet aan de zijlijn te vinden. Proberen van achteruit op te bouwen en dan de spits in te spelen en daar komen middenvelders onder. Proberen veel vrije trappen uit te lokken op de helft van de tegenstander om van daaruit verder te voetballen. Wat ik gister gezien heb mag Noord Korea niet onderschat worden, ze moeten alleen niet te veel vrije trappen tegen krijgen rond de 16 want zij zijn allemaal klein van formaat en dus zwak in standaard situaties.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.