Inter is efficienter dan Bayern

zondag, mei 23, 2010 @ 08:05 PM
posted by VoetbalAnalyses

Gister werd de Champions League finale gespeeld en eindigde in 2-0 voor Inter. Een grootse wedstrijd was het niet maar wel interessant qua tactieken.

Het was van te voren natuurlijk voorspelbaar. Bayern het meeste balbezit en Inter dat loert op de counter. Mourinho had precies uitgedoktert waar het Bayern het in de opbouw lastig konden maken. Demichelis werd gedekt door Milito en zodra hij Van Buyten in speelde, schoof Sneijder door op Van Bommel. Van Bommel zou op dat moment de vrij man zijn maar door dat Sneijder die afdekt moest Van Buyten andere inspelen om daarna Van Bommel in te spelen. Het lukte Bayern niet om dit uit te voeren. Waar Robben veel op zijn zijde bleef hangen en er geen spits was die bal kon kaatsen op Van Bommel, kwam Bayern eigenlijk niet verder dan het middenveld.

Champions League Finale: Bayern – Inter

Voetbal Analyse:

0:17 Olic jaagt door op Cesar, maar dat heeft eigenlijk geen enkele zin want wanneer hij niet opjaagt zal Cesar evengoed wel een lange bal geven. Als de bal lang gegeven wordt staat Sneijder als 2e spits. Van Bommel en Schweinsteiger zouden de bal naar Sneijder en Milito er uit moeten halen. Maar staan beide te kijken of het duel daar wordt gewonnen, dit mag je overigens wel verwachten maar was het nodig omdat risico te nemen? Wanneer Bayern de bal op een gunstig moment veroverde duurde het te lang waardoor iedere keer de organisatie van Inter weer stond.

Doelpunt, Milito wint het duel van Demichelis en weet ook nog bij Sneijder in de voeten te koppen. Sneijder krijgt alle ruimte van Van Buyten om wat met de bal te gaan ondernemen. Van Buyten loopt zo ver naar achter terwijl niemand over Milito heen gaat en dieploopt. Demichelis gaat half het duel aan maar is uiteindelijk ook nog minder snel weg dan Milito. Milito topspits of matig verdedigd?

0:39 Bayern staat weer één op één achterin, Sneijder speelt Milito in de diepte aan. Sneijder loopt door en Van Bommel loopt op gelijke hoogte met Sneijder, Demichelis staat 4 meter voor hem, toch komt Sneijder als eerste de 16 in. Gelukkig is Sneijder niet zo effectief als Milito want anders was het gespeeld.

0:53 Eigenlijk moet je tegen Inter zonder echte spits spelen. Het moeten constant inkomende mensen zijn zodat Lucio en Samuel constant lucht moeten dekken. In dit moment komt Olic uit de spits en geeft Altintop de mogelijkheid om Muller in positie te zetten. Cesar lag al in de rechterhoek maar Muller beschikt nog niet over de ervaring die Milito wel beschikt om de bal af te maken.

1:28 Pandev blijft in de middencirkel staan, Milito komt aan de bal en kan de 1 tegen 1 actie aangaan met Van Buyten. Omdat Pandev niet meeloopt voelt Lahm zich blijkbaar niet verantwoordelijk om te verdedigen. Hierdoor staat Van Buyten 1 tegen 1 met ontzettend veel ruimte voor Milito en Milito speelt dit als sluwe spits ontzettend goed uit.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.