Hoe selectie van SC Heerenveen er uit gaan zien?

donderdag, mei 20, 2010 @ 07:05 PM
posted by VoetbalAnalyses

SC Heerenveen heeft met Ron Jans een stabiele trainer aangetrokken. Nu wil Heerenveen zich op een aantal posities nadrukkelijk gaan versterken.

Linksback en basisspelers Goran Popov mag van Ron Jans vertrekken. Daarnaast wist Heerenveen zich al te versterken met Bas Dost. De speler van Jong Oranje kwam over van Heracles Almelo voor wij denken ongeveer 3 miljoen euro. Hij tekende voor 5 jaar en laat maar weer zien dat SC Heerenveen de naam heeft van een goed opleidingsinstituut.

Ron Jans is nog op zoek naar een centrale verdediger, linksback, middenvelder en vleugelspeler. Daley Blind en Kruiswijk worden met de club in verband gebracht voor de positie centrale verdediger en linksback. Blind kan op alle posities achterin spelen, Kruiswijk zal als linker centrale verdediger gezien worden.

Andere spelers met een aflopende verbintenis zijn Smarason, Paulo Henrique, Sibon en Dingsdag. We gaan de overige spelers in de selectie na:

Keepers: VandenBussche en Steppe, Bangma.
Rechtsbacks: Janmaat, Koning
Centrale verdedigers: Djuric, Breuer, Haglund, Bak Nielsen, Kopic
Linksbacks: Popov, Koning, Stolte
Verdedigende middenvelders: Haglund, Grindheim, Roorda, Svec
Aanvallende middenvelders: Djuricic, Vayrinen, Losada, Elm
Vleugelspitsen: Djuricic, Assaidi, Elyounoussi, Beerens, Narsingh
Spitsen: Fazli, Dost, Papadopoulos

Er zullen ongetwijfeld nog een aantal spelers vertrekken maar de selectie kent genoeg spelers die een goed niveau kunnen halen. Met een vleugelspeler wil Jans voor meer concurrentie geven aan Beerens en Assaidi. Op het middenveld is creativiteit nodig want dit zijn vrijwel allemaal werkende middenvelders. Centraal achterin hebben alle verdedigers nog niet een subtop niveau aangetoond. Op de linksback positie is er weinig concurrentie, Popov heeft niet het gewenste niveau en Stolte is nog te jong. Met het halen van Dost zal Papadopolous wel op de bank belanden, een middenvelder halen zie ik niet als must omdat deze middenvelders veel meer kunnen dan zij vorig jaar hebben laten zien. Welke spelers moet SC Heerenveen gaan halen?

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.