Valencia: opvolging van Villa en Silva?

woensdag, mei 19, 2010 @ 03:05 PM
posted by VoetbalAnalyses

Valencia zit diep in de schulden waardoor een verkoop van Villa noodzakelijk was. Het leverde Valencia 40 miljoen op waar het een deel van de schulden mee zal aflossen. Waarschijnlijk zijn de schulden zo hoog dat een verkoop van David Silva ook nodig is. De strijd zal waarschijnlijk gaan tussen Manchester United en Real Madrid.

Maar als Valencia de keuze had om Silva te verkopen of niet dan zou ik als het Valencia was Silva verkopen. Nu levert hij nog minstens 30 miljoen euro op. Silva is niet de minste speler en staat al jaren in de belangstelling. Ook in het Spaanse elftal heeft hij een belangrijke invloed op de prestaties. Met zijn creativiteit zorgt hij voor vele openingen bij de tegenstander, zelf scoren doet hij echter nauwelijks.

Maar waarom zou Valencia Silva moeten verkopen als ze de keuze hadden? Valencia heeft op dit moment nog genoeg alternatieven op het middenveld. De creativiteit van andere spelers is ook bijzonder hoog waardoor de kwaliteit misschien iets minder wordt maar er nog genoeg over blijft. De volgende buitenspelers zijn nog aanwezig: Joaquin, Vicente, Mata, Pablo en Alba. Waar Alba maar tot 15 wedstrijden kwam dit seizoen en Vicente tot 11 wedstrijden. Beide hebben genoeg kwaliteit om in de Champions League te presteren.

Centraal op het middenveld hebben ze met Manuel Fernandes, Banega, Dominguez ook genoeg kwaliteit. Daarnaast zouden Marchena of Maduro ook een plekje als verdedigende middenvelder kunnen innemen. Het probleem is echter dat van de buitenspelers alleen Mata de nr. 10 positie van Silva zou kunnen innemen. Een mogelijkheid is om eventueel met twee spitsen te spelen. Want Zigic, toch een spits tegen de Europese top heeft dit seizoen maar 15 wedstrijden gespeeld ze zouden naast hem nog een spits moeten halen.

Welke spitsen zouden in aanmerking kunnen komen voor een vertrek naar Valencia? Je moet er natuurlijk wel bij stil staan dat Valencia weinig geld heeft. We maken een lijstje van eventuele opvolgers van Villa:
Trezeguet (Juventus, 10 miljoen), Huntelaar (AC Milan, 20 miljoen), Toni (Bayern Munchen, 10 miljoen), Klose (Bayern Munchen, 10 miljoen), Pantelic (Ajax, transfervrij).
Weet jij nog meer spitsen van Champions League niveau die niet al te duur zouden zijn?

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.