De nieuwe aanval van FC Barcelona

woensdag, mei 19, 2010 @ 01:05 PM
posted by VoetbalAnalyses

Barcelona bouwt aan een nieuwe aanval met David Villa. Met een transferbedrag van 40 miljoen euro zal hij de nieuwe aanvalsleider van Barcelona moeten worden. Maar wat gaat er met de andere aanvallers van Barcelona gebeuren?

Hoe zal de aanval van Barcelona er uit gaan zien? Met David Villa hoopt Barcelona opnieuw de Champions League te gaan winnen. 2 jaar geleden won Barcelona nog de Champions League maar ondanks een doelpunt in de finale van Eto’o besloten ze hem te ruilen met Ibrahimovic. Hierdoor zou Eto’o voor de tweede keer in twee jaar de Champions League kunnen winnen.

Het probleem van Barcelona deze Champions League editie was dat als Messi niet scoorde eigenlijk niemand het deed. Zlatan scoorde wel twee keer tegen Arsenal maar dat was erg matig verdedigd. Mochten ze volgend jaar weer tegen een team als Inter komen en door willen gaan zou er creativiteit en scoringsdrift bij moeten komen. Daarom de aankoop Villa, maar nu is er een hele discussie gaande of Zlatan dan zou moeten vertrekken.

FC Barcelona heeft dit seizoen genoeg verdiend aan de halve finale Champions League en het kampioenschap van Spanje dat het één grote aankoop kan doen. Daarom is het niet nodig om Zlatan te verkopen alleen zou Barcelona wanneer er een goed bod komt van bijvoorbeeld Manchester United of Manchester City gaan overwegen om Zlatan Ibrahimovic te verkopen. Het zou minstens 30 a 40 miljoen moeten opleveren.

Zlatan heeft ook grote waarde gehad dit seizoen voor FC Barcelona. Tegen mindere tegenstanders weet hij altijd een doelpuntje mee te pikken. Wanneer Daniel Alves en Maxwell voorzetten op maat gaan afleveren zal Zlatan nog meer doelpunten gaan scoren. De twee backs hebben een minder seizoen achter de rug qua effectiviteit als assists en doelpunten.

Met Henry had het ook een spits aan de linkerkant van de aanval en die positie zou Villa ook kunnen invullen, Henry zal zeer waarschijnlijk vertrekken na het WK. Met Villan kan er een soort 4-4-2 worden gespeeld met Alves en Iniesta/Maxwell als spelers die het veld breed houden. Messi krijgt dan nog meer vrijheid en zal dan op de nr. 10 positie komen te spelen. Het zou een mogelijkheid zijn, de creativiteit is er achter de spitsen.

Be Sociable, Share!

  One Response to “De nieuwe aanval van FC Barcelona”

  1. Zlatan the man schreef:

   Zlatan is the man, he really knows how to play fotball. I hope too see him here in Sweden soon again.


  Leave a Reply

  You must be logged in to post a comment.