Japan verwacht teveel van het WK

zaterdag, april 24, 2010 @ 12:04 PM
posted by VoetbalAnalyses

Takeshi Okada heeft de doelstelling van Japan op het WK erg hoog gelegd. Te hoog, dat moet nog blijken natuurlijk. Maar voor een land als Japan de halve finale denken te bereiken, dan ben je wel erg overtuigd van je team.

Japan heeft tot nu toe in 1998, 2002 en 2006 aan het WK meegedaan. Daarbij werd het in 1998 en in 2006 al in de 1e ronde uitgeschakeld. In 1998 wist het maar 1 doelpunt te scoren in het 2-1 verloren duel met Jamaica. De overige 2 wedstrijden verloor het met 1-0 van Kroatie en Argentinie.

In 2002 werd het toernooi in eigen land gehouden en dat zorgde er voor dat ze in een zwakke poule terecht kwamen met Belgie, Rusland en Tunesie. Het werd 1e in de poule maar werd in de 2e ronde uitgeschakeld door Turkije.

Op het WK 2006 in Duitsland werd Japan weer in de 1e ronde uitgeschakeld. Het zat in de poule bij Brazilie, Australie en Kroatie. Japan haalde 1 punt door gelijk te spelen tegen Kroatie.

Nu in 2010 speelt Japan in de poule met Nederland, Denemarken en Kameroen. Als je naar de selecties kijkt gaat Nederland door naar de 2e ronde en zijn de overige selecties vrijwel gelijk aan elkaar. Dus zou Japan de volgende ronde kunnen halen maar of het ook de halve finale haalt daarmee heeft Okada wel te hoge verwachtingen geschept.

De voorbereidingsperiode van Japan heeft ook niet voor veel vertrouwen gezorgd. Het verloor kansloos met 3-0 van het 2e team van Servie. Won met 2-0 van Bahrain, 0-0 gelijk tegen Noord-Korea, 1-3 verlies tegen Zuid-Korea en 3-0 winst tegen Hongkong.

Na het verlies met 3-0 van Servie gaf Okada openlijk toe zijn eigen team over schat te hebben. Hij krijgt nu vanuit de Japanse voetbalbond de Braziliaanse trainer Zico als steun voor het Japanse team. Hij gaat de Japanse staf completeren op het WK 2010. Met de komende oefenwedstrijden tegen Noord Korea, Engeland en Ivoorkust moeten goede resultaten worden gehaald wil je met zelfvertrouwen aan het WK beginnen.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.