Poule D: Australie tot nu toe

dinsdag, april 20, 2010 @ 09:04 AM
posted by VoetbalAnalyses

Australie speelde in de kwalificaties met het werelddeel van Azie mee. Daarin plaatste Australie, van bondscoach Pim Verbeek, zich gemakkelijk 1e in de poule. Liet onder andere Japan onder zich en verloor geen van de 10 wedstrijden. In 2006 wist Australie de achtste finale te halen met Guus Hiddink als bondscoach.

De laatste oefenwedstrijden van Australie werden gespeeld zonder spelers uit Europa. Dat is vrijwel het hele basisteam en daarom hebben wij deze wedstrijden niet meegenomen.

Oefenwedstrijd 14-11-2010: Oman – Australie: 1-2

1e helft
2e helft

Opstelling Australie 4-5-1: Schwarzer: Williams, Moore, Neill, Emerton: Wilkshire, Culina, Bresciano, Cahill, Chipperfield: Kewell.

Op de bank: Holman, Carney, Kisnorbo, Jones, Djite, Jedinak, Vidosic.

10-10-2009: Australie – Nederland: 0-0

Australie – Nederland

Opstelling Australie 4-5-1: Schwarzer: Wilkshire, Moore, Neill, Carney: Culina, Grella, Holman, Cahill, Kewell: Kennedy.

Op de bank: Covic, Milligan, Williams, Chipperfield, Carle, Jedinak, Emerton, Kisnorbo, Valeri, Vidosic.

Verwachting Australie op het WK 2010 in Zuid-Afrika:
Australie heeft een leuk team wat net als in 2006 de volgende ronde zou kunnen bereiken. Het zit wel in de één van de moeilijkste poules op het WK met Duitsland, Ghana en Servie. Veel zal afhangen van de lange Kennedy voorin, hij zal als enige spits fungeren en een alternatief voor hem is er niet. Achter Kennedy hebben ze een goed blok met Kewell, Cahill en Bresciano. Verdedigend hebben ze genoeg kwaliteit.

Komende oefenwedstrijden voor het WK:
24-5-2010: Australie – Nieuw Zeeland

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.