Wat is een goede voorbereiding op het WK?

vrijdag, april 16, 2010 @ 07:04 PM
posted by VoetbalAnalyses

Carlos Alberto Parreira heeft kritiek op de Zuid-Afrikaanse bond geuit omdat hij het oefenprogramma van Zuid-Afrika te licht vindt. Hij vindt dat zijn spelers met een zwaar oefenprogramma alvast wennen aan het niveau op het WK. Zo speelde het 1 april tegen Paraguay. Speelt het 28 april tegen China en 5 juni tegen Denemarken. Omdat Zuid-Afrika organisator van het WK is hoefde zij geen kwalificatiewedstrijden te spelen.

Maar blijkbaar verschilt het per bondscoach wat voor oefenwedstrijden ze willen spelen. Zo speelt Slovenie alleen voor het WK nog een oefenwedstrijd tegen Nieuw Zeeland.

Frankrijk speelde 3 maart een oefenwedstrijd tegen Europees kampioen Spanje. Daarin werd het volgens Toulalan vernederd en verloor het kansloos met 0-2. Frankrijk moest zich al via een handsbal van Henry plaatsen om naar het WK te mogen. Toulalan ging zelfs nog verder en vond dat de Franse voetbalbond nooit een oefenwedstrijd tegen Spanje had moeten organiseren. “Voor ons zelfvertrouwen was er geen slechtere keuze dan Spanje”.

Ieder land moet natuurlijk niet vergeten dat er ook rekening moet worden gehouden met de hoogte van de stadions in Zuid-Afrika. Daarom beleggen onder andere Nederland en Kameroen een trainingskamp in de bergen van Oostenrijk. Okada de bondscoach van Japan neemt het allemaal nog even serieuzer en zorgt ervoor dat de spelers een uur per dag een zuurstofmasker dragen om te wennen.

Er zijn ook landen die nog niet over een volledige selectie kunnen beschikken door de Champions League finale. Zo heeft Duitsland al op 13 mei een oefenwedstrijd tegen Malta terwijl de Duitse bekerfinale op 15 mei wordt gespeeld tussen Bayern Munchen en Werder Bremen. De Champions League finale wordt 22 mei nog gespeeld en daarom is John Terry blij met de uitschakeling van alle Engelse teams in de Champions League. Hij ziet een ideale voorbereiding in het vooruitzicht voor Engeland.

Maar wat is nou de beste voorbereiding? Spanje bereidde zich 2 jaar geleden voor met wedstrijden tegen Peru en de Verenigde Staten. In 2006 bereidde Italie zich voor in Zwitserland, het speelde daar tegen Zwitserland en Oekraine. In 2004 bereidde Griekenland zich voor tegen Polen, die wedstrijd verloren ze ook nog. Daarna speelde Griekenland nog een oefenwedstrijd tegen Liechtenstein die wist het wel met 2-0 te winnen.

Heb je vertrouwen nodig voor je aan het WK begint? Of moet je goede tegenstander uitnodigen om te wennen aan het niveau? We zullen het komend WK zien welke landen ver komen met welke voorbereiding.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.