Poule B: Griekenland tot nu toe

vrijdag, april 16, 2010 @ 08:04 AM
posted by VoetbalAnalyses

Griekenland Europees kampioen in 2004 en wil nu weer voor een stunt zorgen op het WK 2010 in Zuid-Afrika. Met Otto Rehhagel hebben ze nog steeds dezelfde bondscoach. Griekenland werd in de kwalificatie 2e achter Zwitserland en moest daarom in de playoffs afrekenen met Oekraine om zich te plaatsen.Oefenwedstrijd 3-3-2010: Griekenland – Senegal: 0-2

Samenvatting: Griekenland – Senegal

Opstelling Griekenland 4-3-3: Tzorvas: Vyntra, Kygiakos, Moras, Spiropoulos: Tziolis, Katsouranis, Karagounis: Katepanos, Charisteas, Samaras.

Op de bank: Chalkias, Evripidis, Christodoulopoulos, Salpigidis, Papadopoulos, Gekas. Maniatis, Tzavelas, Galitsios, Malezas.

2e play-off wedstrijd tegen Oekraine:

Samenvatting: Oekraine – Griekenland

Opstelling Griekenland 4-3-3: Tzorvas: Vyntra, Kyrgiakos, Moras, Spiropoulos: Papastathopoulos, Katsouranis, Karagounis: Salpigidis, Charisteas, Samaras.

Op de bank: Pliatsikas, Gekas, Tziolis, Sifakis, Evripidis, Ninis, Mitroglou.

1e play-off wedstrijd tegen Oekraine:

Griekenland – Oekraine

Opstelling Griekenland 4-3-3: Tzorvas: Vyntra, Kyrgiakos, Moras, Spiropoulos: Papastathopoulis, Karagounis, Katsouranis: Salpigidis, Gekas, Samaras.

Op de bank: Mitroglou, Charisteas, Sifakis, Evripidis, Ninis, Pliatsikas, Tziolis.

Verwachting Griekenland op het WK 2010 in Zuid-Afrika: Otto Rehhagel zorgt verdedigend altijd voor een goede organisatie van zijn team. De winnaar van het EK in 2004 wist zich niet te kwalificeren voor het WK van 2006. In 2008 werden ze op het EK in de 1e ronde uitgeschakeld zonder een punt te behalen in de poule met Rusland, Spanje en Zweden. Het zal dit WK lastig voor ze worden maar met Katsouranis en Karagounis hebben ze twee creatieve middenvelders die de aanvallers goed kunnen bedienen. Maar is het voorin van hoog internationaal niveau? Wij vinden van niet.

Komende oefenwedstijden:
26-5-2010: Griekenland – Noord Korea
2-6-2010: Griekenland – Paraguay

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.