Wie gaat Messi afstoppen?

vrijdag, maart 19, 2010 @ 10:03 AM
posted by VoetbalAnalyses

Lionel Messi geboren 24 juni 1987, dus pas 22 jaar is hoofdrolspeler van het succes van FC Barcelona. Hij heeft de bijnaam “de Vlo” gekregen door zijn lengte en snelheid.

Na mijn artikel “Messi beslist topper tegen Valencia!” laat Messi binnen 3 dagen weer van zich horen. Nu weer in de Champions League wedstrijd tegen VFB Stuttgart.

Samenvatting: Barcelona – VFB Stuttgart

Voetbal Analyse:

0:01 counter Barcelona en komen ze met 5 op 6 van Stuttgart af. Pedro houdt breed en Messi laat zich uit de spits zakken om de bal op te eisen. Stuttgart loopt achteruit en achteruit. Pas 25 meter voor het doel vangen ze Messi op. Touré maakt goed ruimte en waar iedereen de steekbal verwacht schiet Messi tussen 4 man in de bal het kruis in.

0:20 niet te zien in de samenvatting maar bij deze aanval had Barcelona ongeveer een minuut de bal rond gespeeld op zoek naar een gaatje in de verdediging van Stuttgart. Door steeds van links naar rechts te gaan hoopt Barcelona door snel te openen een keer een speler vrij te krijgen. In principe staat het 8 van Stuttgart tegen 6 van Barcelona. Maar door dat de bal van de rechterkant van Barcelona komt staan daar nog 4 verdedigers van Stuttgart tegen 2 aanvallers van Barcelona. Dat betekent dat het aan de andere kant 1 tegen 1 staat. Daardoor kan Messi de steekbal geven en Toure geeft goed voor op Pedro die de bal intikt.

Het 3e doelpunt komt door het achteruit lopen van Stuttgart waardoor Messi alle ruimte heeft om uit te halen. Het 4e doelpunt doet er niet meer toe en wordt er eindelijk vooruit verdedigd maar zonder om zich heen te kijken wat er gebeurt.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.