Cacau een gewilde transfervrije spits

zaterdag, maart 13, 2010 @ 09:03 AM
posted by VoetbalAnalyses

Jeronimo Cacau op dit moment spelend voor VFB Stuttgart speelt zich op dit moment in de kijker. Zo scoorde hij in één week 7 doelpunten (4x tegen 1. FC Koln, 1x tegen FC Barcelona en 2x tegen Eintracht Frankfurt).

Cacau vormde met Mario Gomez een belangrijk spitsenduo in het kampioensjaar 2007. De 29-jarige Cacau scoorde dat jaar 13 doelpunten. Na 2007 werden de prestaties van VFB Stuttgart minder. Na dit seizoen is Cacau transfervrij en dat zorgt dat er clubs voor hem in de rij staan. Stuttgart heeft hem een 3-jarig contract aangeboden.

Sevilla heeft ook interesse in de Duitse Braziliaan. Hij zou de opvolger moeten worden van Fabiano die vrijwel zeker weggaat. Zonder Fabiano is er nog concurrentie genoeg, wat te denken van Kanoute, Alvaro Negredo en Koné. Sevilla speelt normaliter 4-2-4 maar past sommige wedstrijden de tactiek wel eens naar 4-3-3 aan.

Verder schijnt ook AC Milan interesse te hebben in de transfervrije Cacau. AC Milan zou de interesse van Dzeko naar Cacau hebben verlegd omdat Dzeko onbetaalbaar is. In San Siro zal hij veel concurrentie gaan krijgen, ik noem Ronaldinho, Pato, Borriello, Huntelaar, Inzaghi. Vooral de plaats in punt is dubbelbezet en dat is de positie die Cacau toch het meeste ligt. Maar misschien dunt het na dit seizoen uit wanneer Huntelaar zal vertrekken omdat hij te weinig speelminuten krijgt.

Naast Sevilla en AC Milan heeft ook Valencia belangstelling. Het gerucht gaat dat de club in geldnood is en daarom misschien Silva en Villa wil verkopen. Cacau zou met zijn transfervrije status een goede vervanger van Villa kunnen zijn. Mochten ze Silva en Villa niet verkopen dan is er evengoed genoeg plek voor Cacau want Valencia heeft maar twee echte spitsen in de selectie en dat zijn Villa en Zigic.

Best of Cacau

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.