Dunga kan toch niet meer om Ronaldinho heen?

vrijdag, maart 12, 2010 @ 04:03 PM
posted by VoetbalAnalyses

Bondscoach Carlos Dunga heeft een luxe probleem met het selecteren van spelers voor het WK 2010. Dat zorgt er ook voor dat Ronaldinho buiten de selectie blijft.

De Braziliaan die zijn vorm hervonden lijkt te hebben, wordt tot nu toe nog geen neiuwe kans gegund bij het Braziliaans Elftal.
Nu begint zelfs de president van Brazilie zich er mee te bemoeien. Hij beweert dat Ronaldinho niet goed genoeg meer is. Vreemd want Ronaldinho laat dit seizoen weer iets van zijn oude niveau te zien. Hij heeft al meerdere malen aangegeven dolgraag mee te gaan naar het WK in Zuid-Afrika.

Ronaldinho valt wederom buiten de selectie voor vriendschappelijke wedstrijd 2 maart tegen Ierland:

Doelmannen: Julio Cesar (Inter Milan), Doni (AS Roma)

Verdedigers: Maicon (Inter Milan), Daniel Alves (Barcelona), Gilberto (Cruzeiro), Michel Bastos (Olympique Lyon), Lucio (Inter Milan), Luisao (Benfica), Juan (AS Roma), Thiago Silva (AC Milan)

Middenvelders: Elano (Galatasaray), Felipe Melo (Juventus), Gilberto Silva (Panathinaikos), Josue (Wolfsburg), Julio Baptista (AS Roma), Kaka (Real Madrid), Kleberson (Flamengo), Ramires (Benfica)

Aanvallers: Luis Fabiano (Sevilla), Robinho (Santos), Adriano (Flamengo), Nilmar (Villarreal)

De reden om Ronaldinho niet te selecteren zouden zijn dat hij over een langere periode zijn vorm moet etaleren. Maar al kijk je naar de prestaties van andere aanvallers dat is ook niet noemenswaardig. Tegen Ierland werd zelfs Grafite(Wolfsburg) op het laatste moment nog opgeroepen terwijl deze hopeloos uit vorm is dit seizoen.

Comeback Ronaldinho

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.