Vertrek Van der Wiel kan niet lang meer duren

dinsdag, maart 9, 2010 @ 11:03 AM
posted by VoetbalAnalyses

Gregory van der Wiel laat iedere week weer zien ver boven het niveau van de Eredivisie te zitten. 11 februari 2009 debuteerde hij voor het Nederlands Elftal en speelde tot heden 7 interlands. Hij wordt nadrukkelijk in verband gebracht met Arsenal en Juventus.

Maar ook nog andere topclubs volgen zijn verrichtingen: Napoli, Fiorentina, Hamburger SV, Olympique Marseille, Aston Villa en Sevilla. Ajax vraagt 15 miljoen euro voor de aanvallende vleugelverdediger dit bedrag kan oplopen op het WK 2010 in Zuid-Afrika waar hij waarschijnlijk in de basis zal spelen als rechtsback.

Arsenal en Juventus zijn de meest concrete clubs, bij Arsenal zal hij bekende als Vermaelen en Van Persie tegen komen. De positie voor rechtsback wordt bij Arsenal op dit moment ingevuld door Sagna en Eboué. Zware concurrentie maar Arsenal zal Van der Wiel pas aantrekken wanneer één van de twee vertrekt. Die kans is overigens wel groot want zijn staan bij diverse clubs in de belangstelling.

Bij Juventus zal Van der Wiel concurrentie krijgen van zijn voorganger bij Ajax: Grygera. Naast Grygera hebben ze op dit moment nog Zebina voor de rechtsachter positie. Op aanvallend vlak zal Van der Wiel beide spelers voorbij streven. Het is echter net wat een coach van Italiaanse club van een back verwacht. Sommigen willen dat verdedigers alleen verdedigen, het zal dus afhankelijk worden van de nieuwe coach van Juventus volgend seizoen.

Opvallend feitje over Van der Wiel is dat hij op dit moment in Europa 2e staat op de topscorerslijst van verdedigers. Alleen Arsenal-verdediger Vermaelen gaat hem voor. Hij deelt de plek overigens wel Granqvist, Brouwers (Mönchengladbach), Tim Hoogland (Mainz), en Van Buyten.

Compilatie: Gregory van der Wiel

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.