Update: Waarom houdt Engeland nog steeds vast aan het 4-4-2 systeem?

zaterdag, maart 6, 2010 @ 02:03 PM
posted by VoetbalAnalyses

Engeland heeft de grootste voetbalcompetitie van de wereld maar weet met het nationale elftal niet te imponeren.

Glenn Hoddle is het met onderstaande eens: lees hier

Want naast de Premier League zijn er zeker nog spelers tot de Third Division die als profs kunnen leven. Toch weet het nationale elftal van Engeland op WK’s en EK’s nooit te imponeren. In 1996 wist Engeland voor de laatste keer te presteren op een EK. Met als dieptepunt van de laatste  jaren dat het zich in 2008 niet wist te kwalificeren. Met onder andere spelers als Gerrard, Lampard, Rooney en Ferdinand zou Engeland toch veel beter kunnen presteren.

Wat het probleem van het Engelse nationale elftal is dat er te veel goede spelers voor dezelfde plek zijn. De plek van centale middenvelder is het grote probleem. Lampard is onomstreden waardoor Gerrard vaak buiten de boot valt en de positie van linkermiddenvelder innemen. Gerrard zijn kracht ligt echter met het winnen van de tweede bal en het sturen van een elftal, wat hij als linkermiddenvelder niet echt kan uitvoeren. Hij moet als linkermiddenvelder spelen omdat Engeland nog steeds wil vasthouden aan het Engelse 4-4-2 systeem.

Maar wanneer je kijkt naar het de topclubs in Engeland speelt geen van de ploegen nog in het 4-4-2 systeem.
Chelsea wisselt vaak van spelsysteem en speelt de laatste tijd vaak met 3 echte spitsen: Kalou, Drogba en Anelka.
Manchester United speelt internationaal met Rooney in de spits en met daarachter een extra middenvelder en op de zijkanten 2 echte flankspelers.
Arsenal speelt hetzelfde systeem als Manchester United. De nr. 10 positie wordt vaak ingevuld door Fabregas en de spits positie normaal door Van Persie maar nu door Arshavin of Bendtner.
Liverpool speelt ook hetzelfde als Manchester United en Arsenal. Torres diep in de punt, twee flankspelers en Gerrard wanneer die fit is op de nr. 10 positie.
Manchester City speelt ook een 4-3-3 systeem. Met Shaun Wright-Philips en Bellamy als buitenspelers en Tevez in de punt. Daarachter staan 2 middenvelders met diepgang die de 10 positie zouden kunnen invullen.

Maar waarom speelt het nationale elftal dan nog steeds 4-4-2 en blijft er geklaagd worden over de spitsinvulling naast Wayne Rooney? Met Joe Cole, Shaun Wright-Philips, Beckham, Downing en Ashley Young heeft Engeland genoeg beschikking over goede buitenspelers. Het probleem op het middenveld zou direct opgelost zijn door Lampard en Gerrard centraal op het middenveld te laten spelen als middenvelders met diepgang. Carrick kan dan achter de twee staan als controlerende middenvelder. Het probleem van Gerrard en Lampard zou direct opgelost zijn en kan Engeland eindelijk internationaal presteren.

Be Sociable, Share!

    One Response to “Update: Waarom houdt Engeland nog steeds vast aan het 4-4-2 systeem?”

    1. […] Verwachtingen van Engeland voor het komende WK 2010: Engeland heeft genoeg grote namen om hoge ogen te gaan gooien. Iedere speler speelt in de beste voetbalcompetitie ter wereld. Het probleem van de laatste jaren is hoe kunnen Gerrard en Lampard zo goed mogelijk samenwerken? Dat kan niet in een 4-4-2 systeem. Willen ze samen spelen moet daar een verdedigende middenvelder bij dat zou Barry kunnen zijn. Het wordt dus tijd dat ze 4-3-3 of 4-5-1 gaan spelen net als Manchester United. Lees ook Engeland en 4-4-2. […]


    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.