Co Adriaanse: Kuijt staat bij mij niet in de basis van Oranje

vrijdag, maart 5, 2010 @ 12:03 PM
posted by VoetbalAnalyses

Co Adriaanse laat zich in het blad “De Voetbaltrainer” uit over wat zijn opstelling en tactiek was wanneer hij bondscoach van het Nederlands Elftal was geweest.

Lees hier het krantenbericht

Mening Co Adriaanse

Co Adriaanse vindt Dirk Kuijt een gemaakte voetballer en dat er te weinig creativiteit van Kuijt af komt. Daar ben ik het niet mee eens. Dirk Kuijt bezit niet over creativiteit aan de bal, maar wel over creativiteit zonder bal. Met zijn inzicht en loopvermogen kan hij in verdediging gaten creeren waar andere spelers van kunnen profiteren.

Het is precies de rede waarom sommige trainers Kuijt als rechtsbuiten neerzetten. Door zijn doorzettingsvermogen en zijn gevoel voor waar de bal komt, is hij altijd gevaarlijk. Speelt het Nederlands Elftal tegen teams die veel ruimte weggeven dan komt Kuijt minder tot zijn recht. Dus mochten er teams zijn op het WK die Nederland in de verdrukking brengen dan is het goed om Kuijt buiten het elftal te laten.

Co Adriaanse zou verder nog een wijziging toepassen op het middenveld. Hij zou naast de Jong geen Van Bommel neerzetten maar Van der Vaart omdat dit een middenvelder met diepgang is. Ik schreef al eerder over dezelfde aanpassing in het Nederlands Elftal, zie het stuk “Oude generatie terug in Oranje”.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.