De oude generatie nog in de WK-selectie van Nederland?

zaterdag, februari 20, 2010 @ 04:02 PM
posted by VoetbalAnalyses

Zouden Van Nistelrooy en Seedorf nog geselecteerd moeten worden voor het WK 2010?

Van Nistelrooij is een speler met zelfkennis en weet dat hij echt de aandacht moet trekken om weer opnieuw geselecteerd te worden voor het Nederlands Elftal. Maar heeft het Nederlands Elftal hem echt nodig? Met Kuijt, Van Persie en Huntelaar hebben we 3 topspitsen waar Van der Vaart ook bij Van Marwijk wel eens in de spits is geposteerd. Want hoe zal Van Nistelrooij omgaan met een rol als bankzitter of pinchitter? Hij heeft met Van Basten meerdere keren botsingen gehad door dat hij het niet met Van Basten eens was.

Van der Sar heeft definitief aangegeven dat hij niet meer mee gaat naar het WK. Geluk voor Stekelenburg die zich eindelijk in de kijker kan gaan spelen voor grote clubs want die kans krijgt hij bij Ajax niet.

Dan is de enige Nederlander met een internationale reputatie nog Clarence Seedorf. Waarom komen Van Nistelrooij en Van der Sar nog in aanmerking voor het Nederlands Elftal en Seedorf niet? Seedorf is op dit moment een van de beste spelers van de wereld. Hij heeft het vaakst van de wereld de Champions League gewonnen en Nederland selecteert hem niet?

Waarom doen we geen laatste poging om hem net voor het WK te selecteren. Op het middenveld hebben we namelijk nog een probleem. Mocht er een tegenstander op eigen helft inzakken dan is er te weinig creativiteit van achteruit om kansen te creeren. Want neem van ons aan, Kameroen, Japan en Denemarken zullen allemaal voor een 0-0 gaan tegen favoriet in Groep E Nederland. Seedorf zou de positie van verdedigende linkermiddenvelder op moeten vullen. Want waarom Van Bommel wel als rechtermiddenvelder niet kan verdediger en Seedorf niet? Seedorf is vele malen beter dan Van Bommel. De Jong zal moeten buffelen om de gaatjes dicht te lopen maar voor De Jong is dat geen probleem.

Seedorf zou ons wereldkampioen kunnen maken en zonder hem zullen we het nooit worden. Hij heeft de ervaring van de grote wedstrijden en weet zijn team aan te sturen. Zie hem als opvolger van Johan Cruijff want kijk eens met een realistische blik wat hij bereikt heeft. Hoe ga jij je zoon/kleinzoon later uitleggen waarom Seedorf niet geselecteerd werd? Hij is zogenaamd een moeilijk persoon maar hij liet  onder Van Basten al zien dat hij ook kan leven met een plek op de bank. Wij klagen soms over vaderlandsliefde maar als je diep in het hart van Seedorf kijkt zou hij graag een Champions League titel willen inleveren voor een WK.

Be Sociable, Share!

  One Response to “De oude generatie nog in de WK-selectie van Nederland?”

  1. mingchu schreef:

   ik heb nooit gesnapt waarom seedorf niet in het nederlands elftal speelt.
   zo’n speler brengt ontzettend veel rust iets wat het nederlands elftal echt nodig heeft.
   ook zijn overzicht en passes zijn van grote kwaliteit. het feit dat hij nog steeds in de basis van ac milaan speelt zegt al genoeg..
   een speler als seedorf verhooht de winstkansen van nederland aanmerkelijk.


  Leave a Reply

  You must be logged in to post a comment.