WK 2010: Update: Duitsland in de problemen op positie verdedigende middenvelder

dinsdag, januari 26, 2010 @ 01:01 PM
posted by VoetbalAnalyses

Voor het WK 2010 lijkt Duitsland in de problemen te gaan komen op het middenveld. Duitsland altijd spelend in een
4-5-1 systeem. Het middenveld bestaat normaal uit Schweinsteiger op rechts, Podolski op links, Rolfes als verdedigende middenvelder en Ballack en Ozil als aanvallende middenvelder. Maar nu moet Simon Rolfes mogelijk het WK missen door een knieblessure. Rolfes spelend voor Leverkusen staat op 15 interlands en 2 goals.

Rolfes kwam in de basis bij het nationale elftal toen Löw het aan de stok kreeg met Frings. Frings normaal spelend op de positie van verdedigende middenvelder bij Duitsland kreeg het aan de stok met Löw en kan niet meer op een uitverkiezing rekenen. De andere concurrent van Rolfes is Thomas Hitzlsperger maar die is uit de gratie geraakt bij zijn club VFB Stuttgart. Het zal nog blijken welke vervanger Löw voor Rolfes gaat oproepen.

Rolfes, 28 jaar, is aanvoerder van Bayer Leverkusen en staat daar mee bovenaan de Bundesliga. Hij begon zijn carriere bij Werder Bremen maar het lukte hem niet om daar door te breken. Hij vertrok in de zomer van 2004 naar Allemania Aachen om na een jaar de transfer te maken naar Bayer Leverkusen. Daar speelde hij in 4 seizoenen, 125 wedstrijden en scoorde hij 21 doelpunten.

Update: Hitzlsperger verkast naar SS Lazio om daar meer aan spelen toe te komen. Hij hoopt daardoor in aanmerking te blijven voor het WK 2o10. Hitzlsperger staat niet bekend als topspeler maar zal toch bruikbaar zijn voor Duitsland wanneer blijkt dat Rolfes niet mee kan. Hitzlsperger is een linkspoot met een goede traptechniek. Zie hieronder de schitterende doelpunten die Hitzlsperger in zijn carriere heeft gemaakt.

Doelpunten Hitzlsperger

We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen in het Duitse team.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.