Tactiek Nederlands Elftal zou succesvol kunnen worden.

donderdag, januari 21, 2010 @ 03:01 PM
posted by VoetbalAnalyses

Het Nederlands elftal heeft vele mogelijkheden in tactische varianten. De laatste maanden speelt het ongeveer met de volgende samenstelling: Stekelenburg: Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, V. Bronckhorst: Van Bommel, De Jong, Sneijder: Van Persie, Kuijt, Robben.

Zoals je in het plaatje al ziet is de rechterkant zo open dat iedereen van die ruimte gebruik kan gaan maken. En de spelers die er in zullen komen, Van der Wiel, Kuijt en Van Persie kunnen allen een tegenstander passeren. Er zijn genoeg verdedigend denkende spelers in de opstelling van de laatste maanden.

Maar belangrijk voor een coach is dat hij ook kan rouleren in zijn systeem. Daarmee kan je een tegenstander van slag brengen. Het ontbrak Marco van Basten aan die creativiteit tegen Rusland door Boulahrouz op te stellen als opkomende back. Van Marwijk zal straks met Boulahrouz en Van der Wiel twee verschillende rechtsbacks hebben en met Braafheid en Van Bronckhorst twee verschillende linksbacks. Hij heeft met Boulahrouz een geboren mandekker voor centraal in de verdediging. Heitinga en Mathijsen doen het voetballende werk. Nigel de Jong kan stofzuigen op het middenveld, Engelaar kan voor creativiteit zorgen en met Van Bommel en De Zeeuw twee diepgaande middenvelders. In de aanval zijn er ook genoeg mogelijkheden, speel je tegen een tegenstander die ver inzakt zou Huntelaar als goaltjesdief functioneel kunnen zijn. Als er meer ruimte is kan Kuijt daar gebruik van maken. Achter de spits kan Sneijder de ballen verdelen, of Van der Vaart voor diepgang over de spits zorgen. Aan de vleugels is er genoeg creativiteit met Robben, Van Persie en Elia. Bert van Marwijk mag op tactisch vlak geen fout maken.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.