Hoe ver kan het Nederlands Elftal komen op het WK 2010 in Afrika?

donderdag, januari 21, 2010 @ 12:01 PM
posted by VoetbalAnalyses

Het Nederlands Elftal gaat komende zomer een poging doen om Wereldkampioen te worden. De selectie zit vol met grote namen als Sneijder (Internazionale), Van Persie (Arsenal), Robben (Bayern Munchen) en Kuijt (Liverpool).
Deze 4 aanvallende spelers wil ieder nationaal team hebben. Maar is het ook een goed team? We nemen het voorbeeld van de vrije trap van Van Persie en Sneijder tegen Rusland. Sneijder nam de vrije trap terwijl ze hadden afgesproken dat Van Persie hem zou nemen. Zou dat dit WK niet meer voor komen? Hunkeren ook de spelers naar het kampioenschap en niet naar individuele prestaties?

Over de loting kunnen we niet klagen, Kameroen, Denemarken en Japan zijn allen te verslaan. Zij hebben allen niet de grote spelers die het Nederlands Elftal in zijn selectie heeft.  Kameroen heeft toppers als Song (Arsenal) en Eto’o (Internazionale) daarna kom je bij Geremi (Ankaragucu) of Emana (Real Betis Sevilla). Denemarken moet het hebben van Bendtner (Arsenal), Poulsen (Juventus) maar deze zijn ook niet bepalend bij hun club. Japan heeft alleen Nakamura die internationaal bekend is en nu bij Espanyol speelt.

Dan ga je kijken naar de mogelijke tegenstanders in de 2e ronde, dat zijn Italie, Paraguay, Nieuw-Zeeland en Slowakije. Ook geen tegenstanders van groot formaat, het enige gevaar is Italie die nog een appeltje met ons heeft te schillen. Maar het Italiaans elftal wordt ook steeds ouder en een nieuwe generatie is nog niet aanstaande. Maar het blijft een WK, te makkelijk denken kan je de kop kosten.

In de kwartfinale wachtten dan de grote favorieten: Spanje of Brazilie mochten ze niet eerder uitgeschakeld zijn. Dan zijn we toch de grote underdog en is het afhankelijk van de vorm van de dag. Dan denken we toch weer gauw terug aan het WK 1998, http://www.youtube.com/watch?v=FQq-rMTwGs4&NR=1. Kunnen we dan eindelijk dit WK tegen de grote landen winnen? Laten we het hopen, VoetbalAnalyses.nl wenst het Nederlands Elftal veel succes!

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.